Головна Новини Суспільство події Після розмови із Сі Цзіньпіном Зеленський вже ухвалив перше важливе рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Після розмови із Сі Цзіньпіном Зеленський вже ухвалив перше важливе рішення

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що ухвалив рішення щодо призначення посла України в КНР

26 квітня 2023, 14:45 comments1668
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський 26 квітня провів телефонну розмову із лідером КНР Сі Цзіньпіном. Як передає портал "Коментарі", цю інформацію підтвердив у Twitter сам Зеленський, а також прес-секретар президента України Сергій Никифоров у Facebook.

Після розмови із Сі Цзіньпіном Зеленський вже ухвалив перше важливе рішення

Володимир Зеленський та Сі Цзіньпін

"У мене була довга та змістовна телефонна розмова з главою Китаю Сі Цзіньпіном. Вірю, що цей дзвінок, а також призначення посла України в КНР дадуть потужний поштовх для розвитку наших двосторонніх відносин", – повідомив глава української держави.

Речник президента України повідомив, що Зеленський провів майже годинну телефонну розмову з головою КНР.

Також стало відомо, що Китай відправить спеціального представника китайського уряду з питань Євразії до України та інших країн для поглибленого спілкування з усіма сторонами щодо політичного врегулювання війни в країні.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Китай продовжує демонструвати підтримку Росії – що за цим стоїть. Експерти детально проаналізували ситуацію в інтерв'ю ексклюзивному нашому виданню.

Також видання "Коментарі" повідомляло — під час перевірки Південної зони бойового командування Народно-визвольної армії Китаю (НОАК), китайський лідер Сі Цзіньпін, де він проводив, зокрема, перевірку Військово-Морських сил, наголосив на поглибленні навчання та підготовці до реальної війну. Тим часом російське військове командування вирішило підняти по тривозі весь Тихоокеанський флот і розпочати масштабні маневри. На думку аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW), у такий спосіб Кремль намагається зобразити Росію як рівноправного військового партнера Китаю напередодні візиту до Москви міністра оборони КНР Лі Шанфу. Експерти проаналізували ситуацію для видання "Коментарі", в тому числі спрогнозувавши, чого в найближчому майбутньому чекати від Пекіна в ракурсі російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини