Головна Новини Суспільство події Підстав для продовження зернової угоди – немає: Москва назвала свої умови
commentss НОВИНИ Всі новини

Підстав для продовження зернової угоди – немає: Москва назвала свої умови

Росія вимагає зняти санкції - інакше виявляється продовжувати зернову угоду

4 липня 2023, 17:20 comments2458
Поділіться публікацією:

У МЗС Росії заявили, що Москва не бачить причин для продовження дій "зернової угоди". Про це заявляє портал "Коментарі" з посиланням на "Інтерфакс".

Підстав для продовження зернової угоди – немає: Москва назвала свої умови

Зернова угода. Фото: з відкритих джерел

У російському зовнішньополітичному відомстві вважають, що "ситуація з нормалізацією російських постачань продовольства та добрив на світові ринки, що передбачено Меморандумом Росія-ООН, продовжувала деградувати". За обставин, що склалися, росіяни не хочуть продовжувати дію зернової угоди. При цьому країна-агресор готова продовжити консультації лише в тому випадку, якщо Захід погодиться зняти низку санкцій, запроваджених після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

Серед вимог РФ — підключення "Россільгоспбанку" до SWIFT, запчастини для сільгосптехніки, реанімування аміакопроводу "Тольятті-Одеса", транспортна логістика та страхування, розморожування", — перші три, очевидно, зняті з порядку денного, а досягнення будь-якого прогресу за рештою двом не проглядається

Зазначимо, Європейський Союз розглядає можливість піти на вимоги Москви та скасувати частину санкцій для "Россільгоспбанку" (що дозволить відновити РФ зв'язок із міжнародною фінансовою мережею Swift) для продовження зернової угоди. Як оцінюєте перспективи такого кроку та продовження Чорноморської (Стамбульської) угоди, термін дії якої спливає 17 липня? Чи варто йти на російський шантаж? Чи є шанс якось по-іншому продовжити домовленості? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – заступник міністра інфраструктури України Юрій Васьков стверджує, що Росія грубо порушує продовжену зернову угоду. Країна-агресор фактично блокує кораблі, що прямують до одного з українських портів (Південний). Що відбувається та чому? Як можна розв'язати ситуацію? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини