Головна Новини Суспільство події Підніжка від Ердогана: літакам російських авіакомпаній закриють доступ до аеропортів Туреччини
commentss НОВИНИ Всі новини

Підніжка від Ердогана: літакам російських авіакомпаній закриють доступ до аеропортів Туреччини

У США закликали Туреччину дотримуватись санкцій, які діють проти Росії через її вторгнення на територію України

4 лютого 2023, 16:15
Поділіться публікацією:

Компанія Havas, що надає наземні послуги в аеропортах Туреччини, повідомила російські та білоруські авіакомпанії, що незабаром їх літакам американського виробництва буде відмовлено в обслуговуванні. Це відбудеться відповідно до міжнародних санкцій проти Росії, які були запроваджені через рішення Кремля розпочати повномасштабне вторгнення на територію України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Reuters".

Підніжка від Ердогана: літакам російських авіакомпаній закриють доступ до аеропортів Туреччини

Літак. Фото: з відкритих джерел

Інформагентство пише, лист Havas від 31 січня з темою "потенційні обмеження на літаки Boeing" був відправлений за кілька днів до того, як офіційні особи США зустрілися з представниками турецького уряду та приватного сектору, щоб закликати до співпраці зі США в обмеженнях проти Росії.

У листі Havas згадуються "деякі чи всі рейси" літаків російських та білоруських авіакомпаній, які містять понад 25% технологій американського виробництва. Російські сили використовували Білорусь як плацдарм для свого невдалого нападу на столицю України Київ на початку війни майже рік тому, але Білорусь поки що не вступила у війну.

Havas заявила, що турецька авіаційна галузь отримала попереджувальні листи від Міністерства торгівлі США щодо експортного контролю США у зв'язку з війною РФ проти України.

"У зв'язку з цим ми проводимо комплексну перевірку для виявлення ризиків та наслідків для нашого бізнесу та зацікавлених сторін. У результаті ми можемо виявитися не в змозі обслуговувати деякі або всі ваші рейси", — йдеться у листі Havas.

У рамках широкомасштабних західних санкцій та експортного контролю щодо Москви Сполучені Штати обмежили ліцензування на запчастини та послуги – від нових літаків та двигунів до підсклянників та палива – для літаків американського виробництва, таких як реактивні літаки Boeing, або які містять до 25% американських матеріалів.

Havas запросила у російських та білоруських авіакомпаній список літаків, які містять менше ніж 25% технологій американського виробництва, порадивши їм не планувати польоти на цих літаках.

Havas обслуговуватиме лише літаки, які містять менше 25% технологій американського походження, у разі, якщо влада США видасть наказ про відмову в експортних привілеях авіакомпанії, яка виконує рейс, йдеться у повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ЗСУ розповіли про загрозу ракетних ударів із Білорусі.

Також видання "Коментарі" повідомляло — ЄС та G7 вводять цінову стелю на російські нафтопродукти: як це позначиться на країні-агресорі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини