Головна Новини Суспільство події "Перемир'я" на Донбасі й українські курорти під водою: яким був понеділок
commentss НОВИНИ Всі новини

Ексклюзив "Перемир'я" на Донбасі й українські курорти під водою: яким був понеділок

Сьогодні у "червоній" зоні, де не послаблять карантин, виявилися західна Україна і Харківська області, а в Запорізькій через зливи на вулицях утворилися річки

27 липня 2020, 18:30 comments1370
Поділіться публікацією:

"Червона" зона. Станом на сьогодні, 27 липня, шість регіонів не відповідають критеріям, які є основними у послабленні обмежень. Так, Вінницька, Волинська, Закарпатська, Львівська, Тернопільська та Харківська області поки до пом'якшення карантину не готові. У МОЗ пояснюють: серед важливих критеріїв, за якими оцінювали області, — завантаженість лікарень не більше, ніж 50%, середня кількість тестів ПЛР повинна бути більше 24 на 100 000 чоловік за останній тиждень, а показник динаміки інфікування не повинен бути більше 10%. Зазначимо, що, згідно з постановою Кабміну, адаптивний карантин в Україні буде діяти мінімум до 31 серпня.

"Перемир'я" на Донбасі й українські курорти під водою: яким був понеділок

Ехо домовленості з Путіним. Президент України Володимир Зеленський вперше за 5 місяців провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним. Говорили, зокрема, про Донбас. Які висновки можна зробити з тих даних, що стали відомі після цієї розмови, чи варто чекати реального перемир'я або на нас чекає капітуляція, як вважають опоненти президента з правого крила — на ці та інші питання в ексклюзиві "Коментарів" відповіли експерти.

Негода. Дощі на півдні України явно зіпсували відпочинок в Запорізькій області: в курортних Бердянську та Кирилівці вулиці опинилися під водою. Відповідні фото і відео виклали в Мережу очевидці. За словами відпочиваючих, автомобілі буквально плавають по вулицях. До того ж, центр Бердянська через негоду залишився без світла. Тим часом у Кирилівці зараз по коліно води. Туристи кажуть, що на пляжі теж не відпочинеш: море неспокійне і дме сильний вітер.


Підготовка до виборів. Партійний з'їзд "Слуги народу" має відбутися 21 серпня. До того часу в партії хочуть повністю сформувати списки кандидатів на місцеві вибори. Тоді ж політсила планує офіційно оголосити і затвердити всіх, хто буде змагатися за крісла мерів в українських містах. "Коментарі" разом з експертами розбиралися, які рішення можуть допомогти правлячій політсилі перемогти на місцевих виборах і що може піти не за планом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини