Головна Новини Суспільство події Пенсія в 7000 гривень: українцям пояснили, наскільки це реально
commentss НОВИНИ Всі новини

Пенсія в 7000 гривень: українцям пояснили, наскільки це реально

Близько 7000 гривень - це приклад того, яку пенсію може отримувати людина з повним страховим стажем з двох джерел: солідарної та накопичувальної систем

2 вересня 2021, 11:55
Поділіться публікацією:

Україна взяла на себе зобов'язання виконувати умови конвенції Міжнародної організації праці і забезпечити пенсію з двох джерел на рівні не нижче 40% від заробітної плати, відповідним міжнародним стандартам. На базі даних дослідження Інституту Вашингтона, проведеного за підтримки фонду Білла і Мелінди Гейтс, з'ясували, чи можуть пенсіонери в Україні отримувати виплати 7000 грн, говориться в повідомленні Мінсоцполітики.

Пенсія в 7000 гривень: українцям пояснили, наскільки це реально

Пенсії в Україні, скріншот з відео

Навіть при маленьких внесках 4% від зарплати, які необхідно платити для запуску обов'язкових пенсійних накопичень, і прибутковості 0,25% в місяць вище інфляції (близько 3% вище інфляції на рік) це реально.

Наприклад всі розрахунки проведені в актуальних на сьогоднішній день ціни, щоб уникнути прогнозів інфляції, і вибудувана модель для українця, який:

• заробляє 15 000 гривень на місяць

• працює і збирає з 25 до 60 років (має 35 років стажу)

• після завершення періоду роботи отримує накопичувальну пенсію 15 років,

• весь час накопичення кошти людини працюють з прибутковістю 0,25% вище інфляції в місяць (приблизно 3% вище інфляції на рік),

• отримує пенсію 3624 гривні (за станом на 01.03.2021).

Наприклад, якщо середня пенсія з накопичувальної системи за 15 років у людини складе 3117 гривень, але разом з солідарною пенсією людина буде отримувати 6741 гривню, що складає 45% від його зарплати.

Інші сценарії, як буде змінюватися розмір накопичувальної пенсії в залежності від стажу людини і тривалість виплат можна подивитися на наступній сторінці.

Як раніше інформував портал "Коментарі", Українська показали, які пенсії у 2050 році "світять" тим, кому зараз 30 . Людина, яка виходить на пенсію, починає отримувати в три рази менше доходів і повинна відповідно зменшити свої витрати.

Разом з економічним зростанням і детінізацією необхідні пенсійні накопичення, які будуть приватною власністю людини. Звичну для більшості українців солідарну пенсію ніхто не буде скасовувати. Її необхідно доповнити   накопичувальної.   В останньому звіті Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР)   досліджуються 77 країн, в яких накопичувальні пенсійні системи. У восьми з них активи   накопичувальних фондів перевищують за розмірами річний ВВП. В середньому по країнах   ОЕСР активи накопичувальних пенсійних фондів становлять близько 70% від ВВП.

Раніше портал "Коментарі" писав, що у країнці по-новому будуть отримувати пенсії і допомоги з 1 вересня: що потрібно знати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини