Головна Новини Суспільство події Пенсії в Україні: чи треба буде платити за доставку
commentss НОВИНИ Всі новини

Пенсії в Україні: чи треба буде платити за доставку

Міністр соціальної політики розповіла, чи доведеться українцям платити за доставку пенсій після скасування нового порядку виплат

4 червня 2021, 13:16
Поділіться публікацією:

Після скасування нового порядку виплат пенсій, який мав запрацювати з вересня 2021 року, в уряді мають півтора року, щоб підготуватися до змін щодо доставки пенсій. Про це у Верховній Раді України під час години запитань до уряду розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна, передає кореспондент "Коментарів".

Пенсії в Україні: чи треба буде платити за доставку

Пенсії в Україні. Фото: segodnya.ua

За словами народного депутата від групи "Довіра" Олега Кулініча, викликає питання щодо постанов уряду відносно скорочення працівників соцзахисту населення. Уряд ухвалив постанову №546, якою призупинив обов’язкове переведення пенсійних виплат на банківські картки. Проте залишається постанова Кабміну №277, де передбачено, що доставка пенсій в Україні залишається платною, зазначив нардеп.

"Чи буде Мінсоцполітики переглядати постанову №277? Та друге — стосовно скорочення працівників соціального захисту населення, які працювали в колишніх РДА, а зараз працюють в ОТГ. Тільки по Полтавській області скорочено понад 35%. Водночас постановою №546 ви передбачаєте, що ці соцпрацівники, яких ви скорочуєте, будуть здійснювати доставку пенсій", — пояснив свої питання політик.

Уряд визначився, що підготовка до виплат пенсій на банківські картки буде відбуватись поступово, зазначила міністр соцполітики. За 1,5 року в Україні мають підготувати зручну інфраструктуру для виплат пенсій, щоб українці могли обрати — отримувати пенсію через "Укрпошту", або через банк.

"Стосовно оплати, ви кажете, що буде платна доставка — її не буде. Крім того, ми за те, щоб всі маломобільні групи отримували доставку пенсій додому, в зручний для них спосіб… В останньому рішенні уряду є державницька позиція — що коли будуть підвищуватися пенсії, окремі доплати й виплати, тариф може не застосовуватися, тому що, ви ж розумієте, що кошти Пенсійного фонду йдуть на оплату доставки пенсій", — доповіла Лазебна.

Міністр повідомила, що з 1 липня 2021 року мільйону українців перерахують пенсії. Уряд також направив до парламенту законопроєкт про відновлення індексації пенсій усім категоріям пенсіонерів з 1 вересня 2022 року. 

Нагадаємо, в Україні скасували обов'язкове переведення пенсіонерів на обслуговування в банки до 2023 року. Раніше генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський відключив у відділеннях банківські термінали через новий порядок виплат пенсій. Після скасування таких норм, "Укрпошта" поновила роботу банківських терміналів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини