Головна Новини Суспільство події Новий порядок виплат пенсій скасували в Україні: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий порядок виплат пенсій скасували в Україні: подробиці

"Укрпошта" домоглася скасування нового порядку виплат пенсій, який має запрацювати з вересня 2021 року, участь у справі по його скасування брав особисто президент України

2 червня 2021, 19:07
Поділіться публікацією:

В історії із обов'язковим переведенням пенсіонерів на банківські картки до 2023 року можна поставити крапку. Про рішення уряду скасувати примусове переведення пенсій на картки на своїй сторінці у Facebook розповів генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Новий порядок виплат пенсій скасували в Україні: подробиці

Пенсії в Україні. Фото: 24tv.ua

У такого рішення багато авторів, зазначив керівник "Укрпошти". За його словами, до вирішення проблеми приєдналися президент України Володимир Зеленський, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, представники Офісу глави держави, міністр інфраструктури Олександр Кубраков, народні депутати та керівники облдержадміністрацій.

"Оприлюднено постанову КМУ №546, яка скасовує переклад, а поточний порядок доставки пенсій" Укрпоштою "для 3,5 млн пенсіонерів зберігається як мінімум до 1 січня 2023 року. Також вводиться можливість для пенсіонерів, особливо тих, кого "помилково" перевели у банки (а банків поруч немає), поштою подати заяву на повернення доставки пенсій через "Укрпошту", — повідомив Смілянський.

Після цього рішення глава "Укрпошти" дозволив відновити роботу банківських терміналів у тих відділеннях, де поки відсутні власні.

"Зняття готівки допускається на суму оплачуваних в "Укрпошті" послуг +1000 гривень. Це наш внесок у Сashless... За дорученням президента можливість виплати матеріальної допомоги на поховання близьких також буде найближчим часом повернута на "Укрпошту". Це торкнеться майже 700 тисяч осіб", — заявив Смілянський.

З появою власного банку в "Укрпошті" залежність підприємства від рішень влади буде знижуватися, також будуть зменшуватися і витрати держбюджету, вважає чиновник. Він додав, що в "Укрпошті" залишають поки роботу "гарячої лінії" — "раптом хтось щось не дочув та продовжить нервувати пенсіонерів".

Раніше генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський відключив у відділеннях банківські термінали через обов'язкове переведення пенсіонерів на обслуговування в банки.

Як повідомляв портал "Коментарі", прожитковий мінімум в Україні планують розраховувати за новим принципом. Співвідношення розміру прожиткового мінімуму до середньомісячної зарлати планують піднімати на один відсоток із 2021 по 2031 роки. Таким чином прожитковий мінімум із 41% від середньої зарплати у 2021 році має зрости до 50%.

Середня заробітна плата в Україні у квітні 2021 року становила 13,5 тис. грн. Якщо прожитковий мінімум розрахувати за новими правилами, то він повинен складати 5,4 тис. грн, а не 2379 грн, як зараз.

Для видання "Коментарі" експерти оцінили такі зміни, а також розповіли про те, чи реально впровадити подібну систему в Україні і про ризики такого рішення. Крім того, народні депутати пропонують збільшити пенсійний вік через поліпшення демографічної ситуації в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини