Головна Новини Суспільство події Педагогам нагадали, якою мовою вони повинні говорити, якщо не хочуть залишитися без роботи
commentss НОВИНИ Всі новини

Педагогам нагадали, якою мовою вони повинні говорити, якщо не хочуть залишитися без роботи

У МОН підкреслили, педагоги мають говорити українською протягом усього робочого дня

2 листопада 2023, 16:15
Поділіться публікацією:

Українські педагоги протягом усього робочого дня мають спілкуватись виключно українською мовою. Винятком не може бути перерва між уроками, заняттями, парами. Навіть під час перерви українські педагоги зобов'язані спілкуватися із колегами, учнями, студентами, іншим персоналом освітнього закладу виключно українською мовою. Як повідомляє портал "Коментарі", про такого обов'язково правителя нагадали на офіційній сторінці Міносвіти у Facebook.

Педагогам нагадали, якою мовою вони повинні говорити, якщо не хочуть залишитися без роботи

Школа. Фото Depositphotos

Міністерство нагадує, що українська мова в обов'язковому порядку має використовуватися освітянами під час занять. Виняток може торкнутися лише тих предметів, де для викладання потрібна інша мова.

У відомстві нагадали, що в обов'язковому порядку українська мова має використовуватися під час спілкування вчителів між собою, з персоналом освітньої установи, а також із учнями. Ну, і, звичайно ж, українська мова має бути у навчальних матеріалах.

"Віримо в Україну і в те, що освітяни виховують громадян, які розуміють цінність української мови та її особливе значення зараз, коли Росія намагається знищити наші країну, історію і культуру", – йдеться у повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" – нові опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) продемонстрували зростання довіри до державних органів, особливо до президента. Приблизно половина жителів України висловлює думку, що в країні має місце дискримінація за ознакою мови. Як прокоментуєте ці дані? Про що вони говорять? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи є в Україні мовна проблема і чому люди довіряють президентові: соціологи зрозуміли.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини