Головна Новини Суспільство події Папа Римський зробив нову заяву про російських імператорів
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський зробив нову заяву про російських імператорів

Папа Римський визнав недоречність російських імператорів у своїй промові

5 вересня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Після хвилі обурення в мережі та висловлювань на цю тему політиків у різних куточках світу Папа Римський Франциск вирішив виправдатися за свої слова про "велику Росію", які він промовив перед російською молоддю 25 серпня. За словами понтифіка, про Петра I та Катерину II він згадав зі школи і, мабуть, ця згадка "не була вдалою". Як передає портал "Коментарі", про це пише "Vatican News", цитуючи Папу Римського.

Папа Римський зробив нову заяву про російських імператорів

Папа Римський Франциск. Фото: з відкритих джерел

"Я не мав на увазі імперіалізм, коли це сказав. Я говорив про культуру", – пояснив понтифік.

Папа Римський заявив, що мета його промови полягала в тому, щоб достукатися до російської молоді із закликом – берегти свою культуру, свою спадщину, адже в ньому є багато доброго та доброго. І нібито для того, щоб спонукати російську молодь перейнятися цією ідеєю понтифік і сказав слова про "велику Росію".

За словами Папи Франциска, у російській культурі, літературі є багато творів, які якраз препарують гуманізм, прощення, повагу тощо. Була мета саме про це нагадаємо росіянам.

Говорячи про те, чому згадав саме Петра І, Катерину ІІ, Папа Римський погодився, що можливо вибрав не дуже вдалий приклад.

"Я не знаю. Нехай історики скажуть. Але це було доповнення, яке спало мені на думку, тому що я вивчав це в школі", – пояснив понтифік.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск заявив, що росіяни – спадкоємці "великої" країни та нагадав місцевій молоді про роль Петра I, Катерини II та інших "імперців" Росії. У цьому контексті він закликав росіян не забувати про свою спадщину і сказав їм "дякую" за їхній спосіб бути "росіянами".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Папа Римський розкритикував Європу через війну в Україні: що обурило понтифіка.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини