Головна Новини Суспільство події Пандемія в Європі: чому ВООЗ не рекомендує подорожі
commentss НОВИНИ Всі новини

Пандемія в Європі: чому ВООЗ не рекомендує подорожі

Багато країн знімають карантинні обмеження та чекають туристів, але ВООЗ б'є на сполох через новий штам коронавіруса

21 травня 2021, 19:30
Поділіться публікацією:

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) не рекомендує подорожувати країнами Європейського регіону, незважаючи на зниження випадків захворювань коронавірусом та вакцинацію, через ризик спровокувати чергову хвилю пандемії COVID-19. Про ситуацію розповів регіональний директор ВООЗ в Європейському регіоні Ханс Клюге.

Пандемія в Європі: чому ВООЗ не рекомендує подорожі

Подорожі під час карантину. Фото: ООН

Багато країн поступово скасовують обмеження та чекають туристів. Збільшення туристичного потоку збільшить й ризик передачі коронавіруса, відзначають експерти ВООЗ.

"Давайте не будемо повторювати власних помилок. Так, вакцини — це світло в кінці тунелю, але такого поняття, як нульовий ризик, не існує", — сказав Клюге.

Вакцини від коронавіруса ефективні проти будь-яких штамів COVID-19, наголошують у ВООЗ. Зараз в Європі щеплення отримали 75% літніх людей, що значно скоротило рівень захворюваності та смертності серед цієї категорії населення. Крім того, з середини квітня число щотижневих випадків зараження в Європі скоротилося на 60% — з 1,7 млн до 685 тис. При цьому в восьми країнах рівень зараження ще дуже високий.

Вже в 26 з 53 країн Європейського регіону виявлено "індійський" штам COVID-19. Він передається легше, ніж первинний штам, але ще досить добре не вивчений.

"Потрібно зважувати кожен свій крок та почекати кілька тижнів, поки ми не почнемо краще розуміти, наскільки небезпечний новий варіант коронавіруса", — порекомендувала експерт ВООЗ, доктор Кейті Смолворд.

Навіть при наявності вакцин ВООЗ рекомендує подвоїти епідеміологічні заходи.

Раніше повідомлялося, що "індійський" штам COVID-19 дуже небезпечний для молодого населення — вражає нирки та шлунок.

Нагадаємо, країни поступово знімають карантинні обмеження для українських туристів. Зараз українці можуть відвідувати вже 107 країн світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини