Головна Новини Суспільство події Орбан хоче об'єднати зусилля з Ердоганом: як це стосується війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан хоче об'єднати зусилля з Ердоганом: як це стосується війни в Україні

Орбан під час саміту НАТО зустрівся з Ердоганом, попросив підтримати його "мирну місію"

10 липня 2024, 13:40
Поділіться публікацією:

Під час саміту НАТО прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся із президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. Два лідери обговорювали "мирну місію" глави угорського уряду. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні, опублікованому в X-акаунті Орбана.

Орбан хоче об'єднати зусилля з Ердоганом: як це стосується війни в Україні

Орбан та Ердоган. Фото: із відкритих джерел

Глава уряду Угорщини уточнив, що президент Ердоган є важливим партнером у його так званій "мирній місії", оскільки Туреччина була єдиною країною, яка "успішно виступила посередником між ворогуючими сторонами у російсько-українській війні".

Зокрема, Віктор Орбан додав, що його "мирна місія" продовжується.

За словами керівника прес-служби Орбана Берталана Хаваші, прем'єр-міністр під час переговорів із Ердоганом попросив останнього підтримати "угорську миротворчу місію".

Цікаво, що так званої "мирної місії" Орбана ніхто у світі не надає жодного значення. Зокрема, скептично до неї ставляться у Києві. Сам же Орбан підносить її як важливу і таку, що може призвести до миру в Україні.

Читайте на порталі "Коментарі" — російський диктатор Володимир Путін був здивований тим, що президент України Володимир Зеленський відкинув пропозицію про тимчасове припинення вогню. За словами Путіна, Кремль нібито готовий розглянути будь-яку пропозицію про припинення вогню, яка не послужить прихованою передислокацією та перегрупуванням українських сил. Про це за підсумками візитів до України та Росії заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який написав непублічного листа голові Євроради Шарлю Мішелю та главам країн-членів Європейського Союзу.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чи відреагували Сі та Орбан на удар по Охматдиту: що запропонували Росії та Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини