Головна Новини Суспільство події Окупанти Севастополя остаточно визначилися, як бути зі святкуванням 9 травня
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти Севастополя остаточно визначилися, як бути зі святкуванням 9 травня

Цього року військового параду з нагоди відзначення 9 травня у Севастополі не буде

20 квітня 2023, 16:52
Поділіться публікацією:

Так званий губернатор окупованого Севастополя Михайло Развожаєв повідомив, що "влада" остаточно вирішила не проводити військовий парад у місті. Як передає портал "Коментарі", про це пише російське пропагандистське інформагентство "РІА "Новини".

Окупанти Севастополя остаточно визначилися, як бути зі святкуванням 9 травня

Святкування 9 травня. Фото: з відкритих джерел

"Міністерство оборони ухвалило рішення про непроведення параду у місті Севастополі, тому всі плани підготовки до цього заходу будуть переглянуті", — заявив Михайло Развожаєв.

Водночас керівник окупаційної влади почав заспокоювати, що святкові заходи в місті все ж таки відбудуться, зокрема, у форматі "парадів пам'яті" біля будинків ветеранів.

Варто зазначити, 12 квітня ставленик Кремля, так званий "глава Криму" Сергій Аксьонов повідомив, що на окупованому півострові цього року не проводитимуть демонстрацію та парад відповідно на 1 та 9 травня. Однак Развожаєв тоді заявив, що "рішення про відміну військового параду на 9 травня в Севастополі — поки не прийнято", проводяться консультації з міноборони РФ.

Перед цим губернатори Білгородської та Курської областей РФ вирішили скасувати військові паради на 9 травня, щоб "не провокувати супротивника" скупченням військових та техніки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чого боїться Сеул – чи є шанси, що південнокорейська зброя таки опиниться в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російські загарбницькі війська протягом доби вдарили по Україні 26 дронами-камікадзе типу "Шахед-136". Генштаб ЗСУ повідомив, що 21 із них збито силами української ППО. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що збільшенням атак за допомогою "Шахедів" росіяни намагаються компенсувати нестачу точних ракет. Чи є панацея від атак дронів та взагалі дистанційних ударів з боку окупантів? Як змінилася тактика росіян у цьому сенсі? Що можемо протиставити? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини