Головна Новини Суспільство події Одразу після відставки: НАБУ та САП повідомили про підозру голові НБУ Шевченку
commentss НОВИНИ Всі новини

Одразу після відставки: НАБУ та САП повідомили про підозру голові НБУ Шевченку

Слідство встановило, що протягом 2014-2019 років за цією схемою 52 фіктивним агентам безпідставно перераховано кошти державного банку у сумі понад 206 млн. гривень.

6 жовтня 2022, 14:04
Поділіться публікацією:

Кримінальне провадження проти Кирила Шевченка стосується періоду, коли він очолював Укргазбанк. За версією слідства, у 2014-2020 роках Укргазбанк уклав щонайменше 52 фіктивні агентські договори з фізичними та юридичними особами, які нібито залучили до банку великих клієнтів. За такою схемою із банку вивели 206 мільйонів гривень. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба САП.

Одразу після відставки: НАБУ та САП повідомили про підозру голові НБУ Шевченку

Кирило Шевченко. Фото: сайт НБУ

Наголошується, що САП та НАБУ викрили протиправну діяльність посадових осіб державного АБ "Укргазбанк", яка призвела до збитків у сумі понад 206 млн. гривень.

У ході розслідування правоохоронці встановили, що керівництво банку, володіючи інформацією про укладені з великими клієнтами договори банківського обслуговування, використовували її для розкрадання коштів.

У відомстві додали, що для цього посадові особи банку забезпечили укладання фіктивних договорів із фізичними та юридичними особами, які нібито "агентами" банку залучили до нього великих клієнтів. За такі послуги банк щомісяця незаконно виплачував цим особам грошову винагороду.

Слідчі встановили, що протягом 2014-2019 років за цією схемою 52 фіктивним агентам безпідставно перераховано кошти державного банку у сумі понад 206 млн. гривень.                                                              

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський вкотре звернувся до росіян, наголосивши, що вони вже програли, а також припустивши, що все більше громадян РФ розуміють, що вони, які насильно мобілізуються, повинні загинути просто тому, що один людина не хоче припинити війну. Що можна сказати про вплив мобілізації на ситуацію до? Чи є ймовірність, що коли "мобики" підуть назад у гробиках, це якось розхитає ситуацію та прискорить повалення Путіна? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Росія хоче затвердити анексію частини України через ООН: стали відомі подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини