Головна Новини Суспільство події Обслуговування українською мовою: що з цього приводу думають українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Обслуговування українською мовою: що з цього приводу думають українці

Велика частина людей підтримала перехід сфери обслуговування на державну мову

22 лютого 2021, 14:34 comments1139
Поділіться публікацією:

У січні поточного року набрав чинності Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Таким чином, обслуговування споживачів має відбуватися виключно українською мовою. Жителі країни висловили свою думку з цього приводу.

Обслуговування українською мовою: що з цього приводу думають українці

Для більшості українців це питання не є принциповим - фото: depositphotos

Так, за результатами соціологічного опитування, проведеного компанією Research & Branding Group, 58% респондентів вважають, що мова, якою з ними розмовлятимуть при наданні тих чи інших послуг, зовсім не має значення. А 39% опитаних відзначили, що для них це питання якраз таки є принциповим. Вони заявляють, що їм важливо, щоб обслуговування проводилося українською мовою. Не змогли визначитись з відповіддю 3% з усіх опитаних.

Варто відзначити, що найбільш принциповими в цьому питанні виявилися жителі Західної України та сільській місцевості. Як виявилося, це більше важливо для молоді. Жителі південних і східних областей більш байдуже ставляться до мови обслуговування.

Попри те, що більш ніж половина людей заявила, що для них не має значення, якою мовою їх обслуговуватимуть, 51% підтримав перехід сфери обслуговування державною мовою. Проти цього виявилися 20% респондентів. Ще 26% зовсім байдуже на це нововведення. 1% з усіх опитаних зовсім не чув про це ніколи, а 2% не змогли дати точну відповідь на це питання.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що у Криму фактично заборонили говорити українською мовою. Крім того, сайт інформував про те, чого остерігатися українцям при працевлаштуванні, щоб не потрапити в рабство або до аферистів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://rb.com.ua/uk/
comments

Обговорення

Сташинский

23 лютого 2021, 08:01

А у нас на каком обращаешься на таком и отвечают. Все довольны. Регион русскоязычный, если что.

Василий

22 лютого 2021, 15:04

Брехня!!!

to петро

22 лютого 2021, 14:56

петро, видать вы не были в этих всех странах. Я был в большинстве из указанных стран. Между собой все общаются на своём государственном языке. но могут переходить на русский.

to петро

22 лютого 2021, 14:54

На своих родных языках как это ни странно, но могут перейти на русский при необходимости. Хотя, например, в Молдове, лет 10 назад молодёжь русского уже повально не знала. В Украине тоже нужно переходить на украинский язык. Русский должен быть как запасной для общения с гражданами из СНГ. а ещё лучше два государственных языка - украинский и английский.

петро

22 лютого 2021, 14:52

ни у удного народа нет проблем с языком кроме украины

петро

22 лютого 2021, 14:50

на каком языке общаются прибалты грузины узбеки киргизы росияне поляки и др народы


Новини