Головна Новини Суспільство події У Криму фактично заборонили говорити українською мовою
commentss НОВИНИ Всі новини

У Криму фактично заборонили говорити українською мовою

В Криму максимально обмежують спілкування українською та кримськотатарською мовами

22 лютого 2021, 12:25
Поділіться публікацією:

Російські окупанти обмежують жителів півострова Крим у їхніх правах, зокрема у праві спілкуватися рідною мовою. Про це повідомило Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим на своїй сторінці в Фейсбук.

У Криму фактично заборонили говорити українською мовою

Окупація Криму: влада забороняє громадянам говорити українською. Фото: regnum.ru

В повідомленні йдеться про те, що окупаційна влада забороняє громадянам користуватися рідними мовами — українською та кримськотатарською.

Як повідомляється, на території Криму активно знищуються україномовні ЗМІ, вищі та середні навчальні заклади, будь-яка українська писемність. Ці ж обмеження стосуються і кримськотатарської мови, яка на півострові визнана офіційною.

Представництво зазначило, що обмеження права говорити рідною мовою почалося ще з перших днів тимчасової окупації.

Натомість представництво висловило упевненість, що "настане день, коли над Кримом знову майорітиме український прапор і говорити, слухати та дивитись українською, кримськотатарськими та іншими мовами знову буде можливо, без заборон та загроз життю".

Нагадуємо, що в минулому місяці в включеному Криму, окупантами було відкрито 13 кримінальних справ проти жителів півострова, які не бажають служити в армії Російської Федерації. Це найбільша кількість вироків, зафіксованих за цією статтею протягом місяця за весь період окупації. Деталі читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що Верховна Рада України прийняла постанову, приурочене до річниці розстрілів на Майдані в 2014 році, яке називає винуватця анексії Криму і початку війни на Донбасі. Згідно з постановою, вбивства на Майдані, окупація Росією Криму та розв'язання війни на Донбасі є наслідком політики екс-президента Януковича і його режиму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Владимир из Симферополя

22 лютого 2021, 22:03

Идиоты. Так смешно Вас читать в Крыму. Откройте Конституцию Республики Крым - украинский и крымскотатарский - государственные языки в Крыму. Все таблички государственных учреждений дублируются на этих языках. люди в Крыму не только свободно говорят на украинском и крымско-татарском, но и обращаются на них в госорганы. И получают ответ на языке своего обращения. Так что не мелите чушь.


Новини