Головна Новини Суспільство події Нові загрози на українських пляжах: в Одесі попередили про небезпеку
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові загрози на українських пляжах: в Одесі попередили про небезпеку

Через теракт на Каховській ГЕС Чорне море може бути засміченим

8 червня 2023, 14:25
Поділіться публікацією:

Про це повідомили в пресслужбі Одеської міської ради, пишуть "Коментарі".

Нові загрози на українських пляжах: в Одесі попередили про небезпеку

Чорне море. Фото з відкритих джерел

Також, там нагадали про дію наказу військової обласної адміністрації від 16 липня 2022 про встановлення особливого режиму. Мовиться про переміщення людей, на окремих територіях регіону, зокрема на узбережжі.

"Окрім того, у зв’язку із підривом та руйнуванням 6 червня дамби, а також машинних відділень Каховської ГЕС, відбувається витік води з Каховського водосховища та підтоплення частини території Херсонщини. Внаслідок цього існує потенційна можливість потрапляння забруднюючих речовин у Чорне море та засмічення акваторії", — підкреслили у пресслужбі.

Водночас, у мерії наголошують, що до ухвалення окремого рішення про частковий доступ до безпечних ділянок пляжів, перебувати на узбережжі Чорного моря не можна. Наразі, працівники Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу проводять постійний лабораторний моніторинг стану морської води. Поки що, відхилень від допустимих норм не зафіксовано. Проте, там застерігають, що ситуація може змінюватися.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — Гуменюк висловилася з приводу відкриття пляжів в Одесі: чи працюватимуть вони Рішення очільників Одещини щодо пляжного сезону на березі Чорного моря військове командування сприймає, як експеримент.

Читайте також на сайті "Коментарі", — Підрив Каховської ГЕС: які висновки з трагедії – що найбільше здивувало Відплата росіянам за підрив Каховської ГЕС ще попереду.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Червонийхрест попереджає про серйозну небезпеку через підрив ГЕС Представник Червоного Хреста попереджає про небезпеку, яка може тривати десятиліттями на території України через підрив Каховської ГЕС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини