Головна Новини Суспільство Війна з Росією Червоний Хрест попередив українців про серйозну небезпеку
commentss НОВИНИ Всі новини

Червоний Хрест попередив українців про серйозну небезпеку

Представник Червоного Хреста попереджає про небезпеку, яка може тривати десятиліттями на території України через підрив Каховської ГЕС.

8 червня 2023, 14:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Один з керівників Міжнародного комітету Червоного Хреста Ерік Толлефсен вказав, що підрив дамби перемістив міни і тепер вони становлять серйозну небезпеку на десятиліття вперед для мирного населення України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Червоний Хрест попередив українців про серйозну небезпеку

Наслідки підриву ГЕС. Фото з відкритих джерел

Червоний хрест стверджує, що підрив дамби на Каховській ГЕС випустив значні маси води по зоні бойових дій. Таким чином міни, які знаходились на раніше відомих та зазначених територіях змінили своє місце та становлять загрозу для українського населення.

"У минулому ми знали, де були небезпеки. Тепер ми не знаємо. Все, що ми знаємо, це те, що вони десь нижче за течією", — сказав Ерік Толлефсен та додав, що Червоний Хрест "з жахом дивиться на новини, які надходять".

Толлефсен пригадав, що міни часів Другої світової війни, які були знайдені у 2015 році поблизу Данії досі перебували у робочому стані.

Представник Червоного Хреста зазначив, що окрім мін також існує небезпека від артилерійських снарядів, які використовуються у війні. За словами Толлефсена, як тільки рівень води знизиться, Червоний Хрест почне свої дослідження, а наразі закликає усіх бути максимально обережними.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Білорусі Лукашенко цинічно висловився щодо підриву Каховської ГЕС. Білоруський диктатор заявив, що Україна стоїть за вибухами на гідроелектростанції та вказав причину таких дій української влади.

Також "Коментарі" писали, що Росія намагається використати підрив Каховської ГЕС для створення ДРГ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини