Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія намагається використати підрив Каховської ГЕС для створення ДРГ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія намагається використати підрив Каховської ГЕС для створення ДРГ

Військові РФ у складі диверсійно-розвідувальних груп намагаються потрапити в Україну використовуючи ситуацію з підривом дамби на Каховській ГЕС.

7 червня 2023, 12:43
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російські військові намагаються потрапити на деокупований правий берег Дніпра під виглядом цивільних громадян, які евакуюються з територій, що постраждали від підриву дамби на Каховській ГЕС. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Центр національного спротиву.

Росія намагається використати підрив Каховської ГЕС для створення ДРГ

Російські солдати на Каховській ГЕС. Фото з відкритих джерел

За інформацією Центру національного спротиву, який був створений Силами Спеціальних Операцій, зазначається, що Росія намагається використати підрив Каховської ГЕС для утворення диверсійно-розвідувальних груп.

Російські військові одягають цивільний одяг і змішуються з місцевим населенням. Таким чином солдати РФ намагаються використати евакуацію населення з постраждалих регіонів та потрапити на деокуповані території України.

Центру національного спротиву також з’ясував, що до підриву Каховської ГЕС можуть бути причетні російські військові з 1-го батальйону 205-ї мотострілецької бригади з м. Будьонівськ Ставропольського краю РФ. Наразі вдалось встановити командира цієї бригади, ним виявився полковник Шандура Едуард Юрійович 1983 року народження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що компанія Maxar Technologies опублікувала супутникові фото з наслідками підриву дамби на Каховській гідроелектростанції.

Також "Коментарі" писали про реакцію світу на підрив дамби на Каховській ГЕС. У НАТО назвали такі дії Росії обурливим вчинком, що показує жорстокість російської агресії. Європейські представники зазначали, що Росія вчинила воєнний злочин проти України та поставила під загрозу життя тисячі мирних людей на Херсонщині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини