Головна Новини Суспільство події Нові карантинні обмеження: кого покарають за порушення правил перевезень
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові карантинні обмеження: кого покарають за порушення правил перевезень

Фізичній особі в такому випадку буде загрожувати штраф в розмірі від 17 до 24 тисяч гривень

21 жовтня 2021, 12:29
Поділіться публікацією:

У четвер, 21 жовтня, в Україні набули чинності нові правила пасажирських перевезень. Тепер відповідальними за порушення норм будуть перевізники, на яких поліцейські можуть складати відповідні протоколи. Про це повідомила прес-секретар Національної поліціі Мар'яна Рева виданню РБУ-Україна. 

Нові карантинні обмеження: кого покарають за порушення правил перевезень

Пасажирські перевезення - фото: Інформатор

"Але тут є нюанс: перевізник може бути як юридичною особою, так і ФОП. Тому обов'язково перевіряємо документи, і якщо водій — ФОП, то протокол оформлюється саме на нього. Потім матеріали направляються до суду і вже там визначається покарання", — повідомила представник поліції.

Мар'яна Рева зазначила, що фізичній особі в такому випадку буде загрожувати штраф в розмірі від 17 до 24 тисяч гривень, а юридичну особа оштрафують на суму від 34 до 51 тисячі гривень.

Зазначимо, що нововведення мають на увазі наявність у водіїв транспорту і пасажирів у "жовтих", "помаранчевих" і "червоних" карантинних зонах ковідного сертифіката або негативного результату тесту на коронавірус. Відповідні обмеження для видання "Коментарі" прокоментували експерти.

Нагадаємо, що вакцинація і пов'язані з нею обмеження породили в Україні ряд нових бізнесів. Наприклад, вакциновані проти ковіду українці пропонують тим, у кого відсутній паспорт вакцинації, зробити покупки в магазинах, торгових комплексах і ресторанах за гроші замість них. Які ще види бізнесу може породити (розвинути) чергова хвиля корона-кризи? Чи правильною дорогою йде українська влада? Щоб розібратися в цих питаннях, видання "Коментарі" звернулося до експертів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини