Головна Новини Суспільство події Небезпечна "мода": на що йдуть діти заради лайків
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпечна "мода": на що йдуть діти заради лайків

Сніфінг шкідливих речовин дуже популярний серед дітей

17 вересня 2021, 18:40
Поділіться публікацією:

Діти на відео записують ролики, де вони нюхають шкідливі гази для того, щоб набрати побільше лайків та переглядів. Нова "мода" небезпечна для здоров'я, адже вже зареєстровано кілька смертельних випадків. Про це повідомляє УНІАН.

Небезпечна "мода": на що йдуть діти заради лайків

Сніффінг серед дітей набирає обертів, фото з відкритих джерел

До України новий челендж, так званий сніфінг, із соцмереж прийшов недавно. Учасникам треба вдихати газ для запальничок, освіжувачі повітря, фарби, рідини для зняття лаку та інші шкідливі речовини й фільмувати все на відео.

Портал "Коментарі" повідомляв, що в Дніпропетровській області загинув підліток, який вдихнув газ із балона для заправки побутових приладів.

За словами президента Всеукраїнського союзу парамедиків, лікаря "швидкої" Ярослава Вуса, спочатку була "мода" на ковтання хімії, ліків, тепер на вдихання різних речовин для зйомок відео.

Після таких експериментів у потерпілого може з'явитися спазм та гіпоксія. У деяких випадках діти помирають після такого отруєння хімією. Відомо, що від такої "моди" в купованому Криму померло кілька дітей. Один з них пив енергетики та вдихнув газ для запальничок. Такі випадки трапляються не лише в Україні. У Австралії минулоріч від вдихання газу для барбекю помер 16-річний юнак.

Як повідомив лікар-токсиколог Андрій Савченко, у газі для запальничок наявні бутан й ізобутан, які витісняють кисень з легень людини. Від гіпоксії, яка у результаті розвивається, може бути тимчасова ейфорія, галюцинації. Від постійного вдихання невеликої кількості такого газу в людини виникає кисневе голодування, порушується робота мозку.

Серед симптомів, що мають насторожити батьків, млявість або сильне збудження, нудота, спрага.

Портал "Коментарі" писав, що вперше в світі підліток був госпіталізований через залежність від відеоігри.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ЮРА

17 вересня 2021, 17:50

БЕДА ЖДЕТ НАШУ МОЛОДЕЖ


Новини