Головна Новини Суспільство події Не лише зброю: США відправили в Україну велику партію вакцини Pfizer
commentss НОВИНИ Всі новини

Не лише зброю: США відправили в Україну велику партію вакцини Pfizer

Партія вакцин уже розвантажується в столичному аеропорту

19 січня 2022, 12:55
Поділіться публікацією:

До України прибула партія вакцин Pfizer від американського уряду. Нині вакцини розвантажують у столичному аеропорту. Тут майже мільйон доз для вакцинації українців. Про це повідомили у американському посольстві США у Києві через Twitter, передають "Коментарі".

Не лише зброю: США відправили в Україну велику партію вакцини Pfizer

США передали Україні майже мільйон доз вакцини Pfizer. Фото з відкритих джерел

"Уряд Сполучених Штатів Америки надав Україні ще майже мільйон доз вакцини Pfizer від COVID-1. Ця доставка ЮНІСЕФ через COVAX є частиною глобальних зусиль і допоможе забезпечити українцям критичний захист від хвороби, особливо з поширенням варіанту Omicron", — зазначають у посольстві США.

Нагадаємо, цього року уряд України планує закупити у компанії  Pfizer ще 25 мільйонів доз та 6,5 мільйонів отримати за програмою фонду Covax.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Міністерство охорони здоров’я скасувало вимогу про обов’язкову наявність усіх рутинних щеплень для вакцинації дітей від 12 років проти COVID-19. Таким чином діти від 12 років для вакцинації повинні отримати лише дозвіл батьків та лікаря. В Україні підліткам роблять щеплення лише вакциною виробництва Comirnaty від Pfizer-BioNTech, так як це диктує досвід США, Канади, Австралії, Японії, країн ЄС.

Станом на 19 січня, в Україні додалось 12 815 хворих на коронавірус, 163 людини за добу померли, більше 5 тисяч одужали. До медзакладів було госпіталізовано 2401 хворого. 

За даними МОЗ, нині в Україні однією дозою вакциновано трохи більше 15 мільйонів українців, 14 мільйонів і 340 тисяч отримали дві дози, 131 тисяча громадян зробили бустерну дозу і майже 11 тисяч  — додаткову дозу. 

Не лише зброю: США відправили в Україну велику партію вакцини Pfizer - фото 2

Читайте також: Люди недооцінюють небезпеку: у ВООЗ зробили нову заяву щодо штаму Омікрон





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини