Головна Новини Суспільство медицина Люди недооцінюють небезпеку: у ВООЗ зробили нову заяву щодо штаму Омікрон
commentss НОВИНИ Всі новини

Люди недооцінюють небезпеку: у ВООЗ зробили нову заяву щодо штаму Омікрон

Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебрейсус закликав переосмислити небезпеку штаму коронавірусу "Омікрон"

19 січня 2022, 08:10
Поділіться публікацією:

Глава ВООЗ Тедрос Гебрейсус висловив думку, що людство має перестати ставитись легковажно до небезпеки штаму коронавірусу "Омікрон". Люди самі себе обдурюють, коли заявляють, що головна небезпека штаму "Омікрон" полягає лише у його великій заразності, а в іншому він безпечний. Насправді це велика помилка. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на "ORF.at".

Люди недооцінюють небезпеку: у ВООЗ зробили нову заяву щодо штаму Омікрон

Омікрон. Фото: з відкритих джерел

Тедрос Гебрейсус підкреслив, що "Омікрон" справді має дуже велику заразність, але і він нерідко призводить до важкого перебігу хвороби, є навіть зафіксовані летальні випадки. У більшості країн світу легковажно ставляться до нового штаму коронавірусу, вважаючи, що він не може серйозно вплинути на пандемію.

На підтвердження своїх слів глава ВООЗ заявив, що в різних країнах лікарні переповнені хворими, які захворіли саме на новий штам "Омікрон". Тедрос Гебрейсус погодився з тим, що за деякими показниками "Омікрон" справді може бути менш небезпечним, ніж попередні штами. Але говорити про те, що він повністю безпечний і не може призвести до летальних випадків – самовпевнено та небезпечно. Вся справа в тому, що організм кожної людини по-своєму реагує на вірус і, якщо всі люди ставляться несерйозно, це призводить до смертей, яких могло і не бути.

Гебрейсус також поінформував, що після появи штаму "Омікрон" говорити про кінець пандемії точно не доводиться. "Омікрон" з його великою заразністю призведе до появи нових штамів коронавірусу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – інфекціоніст розповів, кому вдасться уникнути зараження штамом "Омікрон" і чи є гарантія, що щеплені люди зможуть уникнути зараження.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини