Головна Новини Суспільство медицина В Україні підліткам спростили доступ до вакцинації від коронавірусу: які умови
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні підліткам спростили доступ до вакцинації від коронавірусу: які умови

МОЗ скасувало вимогу про обов’язкову наявність усіх рутинних щеплень для вакцинації дітей від 12 років проти COVID-19

18 січня 2022, 08:55
Поділіться публікацією:

У міністерстві охорони здоров’я (МОЗ) дозволили вакцинувати від коронавірусу тих підлітків, які не отримали інші щеплення, включені у Національний календар вакцинації. Тож тепер діти від 12 років для вакцинації повинні отримати лише дозвіл батьків та лікаря. Про це йдеться у 64 Наказі МОЗ, передають "Коментарі".

В Україні підліткам спростили доступ до вакцинації від коронавірусу: які умови

Вакцинація дітей від коронавірусу в Україні - умови. Фото з відкритих джерел

"Для того, щоб отримати вакцину від коронавірусу із собою треба мати свідоцтво про народження (для дітей 12-13 років) або паспорт та ідентифікаційний код (для дітей 14-17 років) для того, щоб дані про вакцинацію внесли в електронну систему охорони здоров’я. Дітям 12-13 років для щеплення необхідна згода одного з батьків або опікуна", — пояснюють у міністерстві.

Додамо, що в Україні з’явилась можливість отримання дитячого сертифікату про вакцинацію від коронавірусу. Також в Уряді раніше заявляли, що нині розглядається механізм  запровадження виплат 1000 гривень для вакцинованих підлітків.  

Нагадаємо, в Україні підліткам роблять щеплення лише вакциною виробництва Comirnaty від Pfizer-BioNTech, так як це диктує досвід США, Канади, Австралії, Японії, країн ЄС. Донедавна дітей в Україні допускали до вакцинації від коронавірусу лише за умови, що вони пройшли усі інші обов’язкові щеплення — від гепатиту В (три дози), туберкульозу (1 доза), кору, паротиту, краснухи (2 дози), кашлюка (4 дози),  поліомієліту (5 доз), хіб-інфекція (3 дози). У 14 років потрібно завершити курс вакцинації від поліомієліту (6 доза), а у 16 – зробити щеплення від дифтерії та правця. 

Читайте також: Комаровський розповів про купу проблем у дітей, які може спричинити COVID-19



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини