Головна Новини Суспільство події Не лише Польща: ще одна країна почала блокувати кордон із Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Не лише Польща: ще одна країна почала блокувати кордон із Україною

Перевізники Словаччини заблокували пункт пропуску на кордоні з Україною

21 листопада 2023, 15:50
Поділіться публікацією:

До польських перевізників, які блокують проїзд вантажних автомобілів в Україні, як мінімум у трьох пунктах пропуску приєдналися словацькі перевізники. На території Словаччини перевізники почали блокувати рух вантажівок через пункт пропуску Вишнє Нємецке. Як передає портал "Коментарі", цю інформацію підтвердив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Не лише Польща: ще одна країна почала блокувати кордон із Україною

Кордон України та Словаччини. Фото з відкритих джерел

"За інформацією, що надійшла від Прикордонної поліції Словацької Республіки, сьогодні з 13.30 розпочалося блокування руху для вантажного автотранспорту, що рухається на напрямку словацького пункту пропуску "Вишнє Нємецке", суміжному з українським пунктом пропуску "Ужгород", – зазначили в українській Держприкордонслужбі.

Демченко зазначив, що блокаду ініціював і проводить Спілка перевізників Словаччини. Про терміни блокування не повідомляється, хоча не виключається, що такі дії словацьких перевізників можуть бути довготривалими.

За словами Демченка, зараз українські прикордонники вживають заходів щодо відстеження ситуації, уточнення взаємодії зі словацькими колегами щодо порядку подальшого пропуску вантажного автотранспорту та категорії вантажів, які пропускатимуть через кордон.

Наразі на території Словаччини перед пунктом пропуску "Вишне Німецьке" у напрямку України перебуває близько 300 вантажних транспортних засобів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — до блокування українського кордону польськими далекобійниками можуть приєднатися ще й фермери. Шляхом переговорів вирішити проблему не вдається. І, схоже, українська влада у співпраці з польською готова позиватися до тих, хто блокує прикордонні автомобільні пункти пропуску. Експерти проаналізували те, що відбувається, спеціально для видання "Коментарі".

Також видання "Коментарі" повідомляло – блокада кордону з Польщею: чи є проблеми із проїздом автобусів та приватних авто.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини