Головна Новини Суспільство події Названо найголовніші глобальні ризики найближчого десятиліття
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо найголовніші глобальні ризики найближчого десятиліття

Деякі глобальні ризики вийшли на перший план під час пандемії коронавірусної інфекції

12 січня 2022, 12:00
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

На сайті Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) опублікована доповідь, в якій названо основні глобальні ризики на найближче десятиліття.

Названо найголовніші глобальні ризики найближчого десятиліття

Ураган. Ілюстрація: Pixabay

Як випливає з доповіді, аналітики ВЕФ вважають, що у довгостроковій перспективі основним приводом для занепокоєння буде нездатність світової спільноти зупинити кліматичні зміни, а також викликані ними екстремальні погодні явища та скорочення біологічної різноманітності.

У супровідній записці до доповіді наводиться оцінка головного спеціаліста з ризиків страхової групи Zurich Insurance Group. На думку експерта, нездатність вжити необхідних заходів у зв'язку з кліматичними змінами може призвести до того, що світовий ВВП скоротиться на одну шосту.  

За даними матеріалу, деякі глобальні ризики вийшли першому плані під час пандемії коронавірусної інфекції. У доповіді йдеться, що більше за інших зріс ризик соціального розшарування. Загроза соціального розриву, що росте, є одним з головних ризиків найближчого десятиліття. Він поступається лише ризикам зміни клімату та його наслідкам.

У короткостроковій перспективі (найближчі два роки) до вищезазначених побоювань ще додаються ризики, пов'язані з поширенням інфекційних захворювань, погіршення ситуації із психічним здоров'ям, а також проблеми із заробітком.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що під картиною Боттічеллі вартістю 40 мільйонів доларів виявлено приховану композицію. За основним шаром фарби виявлено зображення Мадонни з немовлям. Повторно знайдена картина "Людина скорботи" Сандро Боттічеллі, яку планується виставити на аукціон Sotheby's 27 січня — з гарантією 40 мільйонів доларів — ще не вивчена досконало, оскільки вона знаходиться в приватних руках з 19 століття.

Також сайт "Коментарі" інформував про те, що астероїд шириною кілометр пролетить повз Землю наступного тижня. Астероїд пролетить в межах 1,2 мільйона миль від нашої планети, рухаючись зі швидкістю 47 344 милі на годину, згідно з даними Центру досліджень об'єктів біля Землі, що відстежує потенційно небезпечні комети та астероїди, які можуть зіткнутися з нашою планетою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини