Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Під картиною Боттічеллі вартістю 40 мільйонів доларів виявлена прихована композиція: як вона виглядає
commentss НОВИНИ Всі новини

Під картиною Боттічеллі вартістю 40 мільйонів доларів виявлена прихована композиція: як вона виглядає

За основним шаром фарби виявлено зображення Мадонни з немовлям

12 січня 2022, 11:30
Поділіться публікацією:

Повторно віднайдену картину "Людина скорботи" Сандро Боттічеллі, яку планується виставити на аукціон Sotheby's 27 січня – з гарантією в 40 мільйонів доларів – ще не вивчено досконало, оскільки вона перебуває у приватних руках з 19 століття. Про це повідомляє CNN.

Під картиною Боттічеллі вартістю 40 мільйонів доларів виявлена прихована композиція: як вона виглядає

Червоний контур на перевернутому зображенні картини зображує Мадонну з немовлям під ним - CNN

Але технічний аналіз, проведений аукціонним будинком під час підготовки до продажу, вже виявив одне несподіване відкриття: інтригуюче зображення Мадонни з немовлям, приховане під шарами фарби.

Кріс Апостол, старший віце-президент і директор картин Старого Майстра на Sotheby's у Нью-Йорку, який мав можливість глибоко дослідити картину, вважає, що це покинута композиція "Мадонни ніжності" (тип, що походить від Грецьких ікон), на яких Мадонна тісно притискає голову немовляти Христа до своєї, щока до щоки. Риси обличчя, зокрема ніс, очі та рот, що сміється, належать немовляті Христу, і вони добре помітні на інфрачервоному зображенні, якщо перевернути картину.

Серед інших помітних частин занедбаної композиції – складки мантії з декоративною обв’язкою навколо плеча та частини рукава, а також помітна дитяча рука.
Голова немовляти Ісуса, припустив Апостол, є "унікальною": немає копії в жодних зарисовках Боттічеллі чи студійних роботах.
Як повідомляли раніше "Коментарі", картини з Національної Лондонської галереї дали просканувати штучному інтелекту й комп'ютер показав дивні результати. Одну з картин, яку приписували кисті відомого художника Пітера Пауля Рубенса, штучний інтелект назвав не автентичною. Перевіряла картини Рубенса швейцарська компанія Art Recognition. Картину "Самсон і Даліла" нейромережа порівняла з 148 іншими картинами художника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини