Головна Новини Суспільство події Названо міста України, де найбрудніше повітря
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо міста України, де найбрудніше повітря

Експерт розповіла, в яких містах України навіть під час локдауна рівень забруднення повітря залишався високим

18 квітня 2021, 23:54
Поділіться публікацією:

Під час карантину в Україні дещо поліпшилася якість повітря, але в Маріуполі, Кам'янському, Дніпрі, Кривому Розі, Запоріжжі та Києві рівень забруднення повітря залишався високим. Про це розповіла виданню "Коментарі" експерт з питань промислового забруднення з громадської організації "Екодія" Марина Ратушна.

Названо міста України, де найбрудніше повітря

Забруднення повітря. Фото з відкритих джерел

За даними державної системи моніторингу якості повітря, загальний рівень забруднення атмосферного повітря в містах України в першому півріччі 2020 року дещо знизився порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Як зазначає експерт, подібну ситуацію можна спостерігати за супутниковими даними за деяким зниженням концентрації оксиду вуглецю, діоксиду азоту та сірчистого ангідриду в промислових регіонах.

Але, наголосила Ратушна, в Маріуполі, Кам'янському, Дніпрі, Кривому Розі, Запоріжжі та Києві рівень забруднення повітря залишався високим, тому як підприємства металургії та енергетики продовжували працювати.

За її словами, локдаун проблему модернізації цих підприємств не вирішив, а навпаки, "вони почали гнути лінію, тепер їм потрібно більше часу на екомодернізацію саме через наслідки пандемії".

"Хоча існує ряд досліджень, які говорять про те, що забруднене повітря може підвищувати рівень смертності від Covid-19. Нікуди тягнути час, треба модернізуватися"- зазначила Ратушна.

Значний вплив в 2020 році на якість атмосферного повітря мали масштабні лісові пожежі. У Житомирській та Луганській областях, Чорнобильській зоні пожежами пройдено майже 80 тис. гектарів лісу.

А Київ через лісові пожежі та пилової бурі в квітні 2020 року був першим у світовому рейтингу міст із найбільш забрудненим повітрям.

Зараз в Києві, за даними Ратушної, традиційно фіксується перевищення в 3 рази діоксиду азоту, діоксиду сірки та оксиду вуглецю в 1,5 рази.

Як повідомляв портал "Коментарі", українське місто потрапив в ТОП-20 найгірших за забрудненням повітря міст світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини