Головна Новини Суспільство події Навіть без ударів РФ Укренерго прогнозує ще більше відключень світла на наступному тижні: причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіть без ударів РФ Укренерго прогнозує ще більше відключень світла на наступному тижні: причини

"Укренерго" прогнозує "відчутно складнішу" ситуацію в енергосистемі вже наступного тижня

15 червня 2024, 06:45 comments1102
Поділіться публікацією:

Є всі підстави говорити, що ситуація з енергетичною системою в Україні буде складнішою наступного тижня. Такий прогноз пояснюється двома чинниками. Як повідомляє портал "Коментарі", детально про це в інтерв'ю "УП" розповів голова правління Національної енергетичної компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Навіть без ударів РФ Укренерго прогнозує ще більше відключень світла на наступному тижні: причини

Відключення електроенергії. Фото: з відкритих джерел

Глава "Укренерго" зазначив, що наступного тижня в Україні не вдасться уникнути відключень світла для побутових споживачів через прогнозоване зростання енергоспоживання через спеку, а також внаслідок виведення в ремонт чергового енергоблоку АЕС.

Це призведе до того, зазначає Володимир Кудрицький, що в цей період ситуація в українській енергосистемі "відчутно складніша", ніж було цього тижня.

"Ми матимемо справу із завтрашнього дня вже зі зниженою потужністю на атомних електростанціях, як очікується. І в середині двадцятих чисел червня — ще матимемо додатковий крок зниження потужності на АЕС", — розповів Кудрицький.

Він уточнив, що це пов'язано "саме з ремонтною кампанією".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія вивела з ладу або захопила більшу половину електростанцій України. До повномасштабного вторгнення внутрішнє виробництво електроенергії в Україні становило близько 55 гігават електроенергії, що було одним з найбільших у Європі. Зараз ця потужність виробництва електроенергії впала нижче 20 ГВт через обстріл або через російську окупацію, яка вивела ці електростанції з ладу. Про це повідомляє Financial Times.

Також видання "Коментарі" повідомляло – зимові відключення світла можуть сягати 10 годин на добу: прогноз депутата.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини