Головна Новини Суспільство події Навіщо Путін знову приїхав на окуповані території України
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо Путін знову приїхав на окуповані території України

Російські пропагандистські канали заявили про візит Путіна на окуповані території Херсонської та Луганської областей, але в цьому сумніваються навіть росіяни

18 квітня 2023, 10:15
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін нібито відвідав окуповані частини Херсонської та Луганської областей України. Експерти розповіли виданню "Коментарі", про що говорять ці візити.

Навіщо Путін знову приїхав на окуповані території України

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Без військових успіхів авторитет Путіна продовжить падати, як і моральний дух російської армії

Політолог Дмитро Воронков упевнений, що ми бачимо просто чергову частину плану відвідування російським керівництвом тимчасово окупованих територій. У березні, нагадує він, Путін (або його двійник) вже відвідував Крим та Маріуполь, цього разу – Херсонщину та Луганщину.

Такі візити, за словами експерта, мають низку цілей.

По-перше – мотивуючий чинник. Показати росіянам, що Путін вважає ці території частиною РФ. А також продемонструвати мешканцям тимчасово окупованих територій, що Росія їх нібито не кидає.

"Йдеться, зрозуміло, насамперед про проросійських жителів, – пояснює Дмитро Воронков. – Не виключено, що це ще спроба вплинути на примусову мобілізацію мешканців окупованих територій".

По-друге, продовжує політолог, таким чином Кремль сподівається якось надихнути власне окупаційні війська, які справді дуже бояться майбутнього українського наступу.

По-третє, має місце певний іміджевий момент.

"Путін таким чином хоче (використовуючи як кальку періодичні відвідини президентом України бойових позицій ЗСУ) продемонструвати якусь нібито сміливість", – зазначає Дмитро Воронков.

По-четверте, можливо, це своєрідна інспекція того, наскільки захоплені території готові до оборони напередодні наступальних дій ЗСУ.

"Не думаю, що такі візити якось допоможуть путінському режиму. Без військових успіхів авторитет Путіна продовжуватиме падати, як і моральний дух російської армії. А українці та союзники зроблять все, щоб військових успіхів у окупантів не було", – упевнений експерт.

Новини про путінські вояжі більше свідчать про початок передвиборчої кампанії

Політтехнолог Петро Охотін міркує так:

"Візити Путіна на окуповані території такі засекречені та такі постановочні, що віри в них мало. А навіть якщо приїжджав? Гітлер також періодично відвідував окуповані території, також будував собі схрони. І це йому не допомогло".

На думку експерта, новини про путінські вояжі більше свідчать про початок передвиборчої кампанії (а в РФ вибори президента у 2024 році, як, до речі, в Україні та США).

"Однак на тлі того ж медійно-активного ватажка ПВК "Вагнер" Пригожина, нудний і дратівливий Путін губиться навіть для російського споживача. У ньому немає драйву, немає надриву. Нудний і явно "з душком" продукт не зробить свіжим навіть уся масована інфраструктура кремлівської пропаганди", – робить висновок Петро Охотін.

Читайте також на порталі "Коментарі" — заплатять високу ціну: у G7 попередили країни, які допомагають РФ воювати проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

18 квітня 2023, 09:40

Карликове змагання - хто більше разів побував на передовій. Саме в цей час інтенсивність стихає. Але є і добра новина. Загиблих у цій православно вбивчій війні екстремізму у 5 разів менше ніж лякали. Ціна більш ніж прийнятна, враховуючи ціль: показати хто головний і догодити власникам цієї війни. Та й гинуть тільки другорядні, їм грошима все компенсується.


Новини