Головна Новини Суспільство події НАТО новою Стратегічною концепцією передав «привіт» Путіну – Росія головна загроза безпеці
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО новою Стратегічною концепцією передав «привіт» Путіну – Росія головна загроза безпеці

НАТО офіційно визнав Росію загрозою для себе

29 червня 2022, 16:18
Поділіться публікацією:

На саміті НАТО офіційно ухвалено нову Стратегічну концепцію, яка передбачає, що стратегічні ядерні сили Альянсу залишаються найвищою гарантією безпеки союзників. Про це йдеться в тексті, ухваленому лідерами Альянсу Стратегічної концепції, пише "УП".

НАТО новою Стратегічною концепцією передав «привіт» Путіну – Росія головна загроза безпеці

НАТО. Фото з відкритих джерел

"У Стратегічній концепції 2022 року підтверджується, що найвищою гарантією безпеки союзників є стратегічні ядерні сили Альянсу. Поки існує ядерна зброя, НАТО залишиться ядерним союзом", — йдеться у ухваленому рішенні.

Водночас у документі йдеться про те, що обставини, за яких Альянсу, можливо, доведеться застосувати ядерну зброю, вкрай малоймовірні.

Стратегічні ядерні сили Альянсу, особливо Сполучених Штатів, є найвищою гарантією безпеки НАТО, йдеться у рішенні. Незалежні стратегічні ядерні сили Сполученого Королівства та Франції відіграють власну стримуючу роль і роблять значний внесок у спільну безпеку Альянсу, сказано у документі. Відзначається, що центри ухвалення рішень цих союзників сприяють ядерному стримуванню.

НАТО підкреслює, що, зберігаючи ядерну зброю, Альянс "прагне зробити світ безпечнішим для всіх" і створити умови для "миру без ядерної зброї", тому підкреслює унікальну роль ядерного стримування.

Для України є важливим пунктом, у якому йдеться, що наш ворог Росія – тепер не лише наша проблема. Таким чином, у попередній версії, опублікованій у 2010 році, Росія називалася партнером, але цього разу це формулювання скасували.

Тепер Росія – це загроза не лише Україні, а відтепер і країн Північноатлантичного альянсу.

Наголошується, що НАТО реагуватиме на ворожі дії Росії, посилюючи оборону всіх союзників.

При цьому у стратегії також зазначено, що Китай кидає виклик інтересам блоку, безпеки та цінностям та прагне підірвати міжнародний порядок, що ґрунтується на правилах.                                                                                                                

Читайте на порталі "Коментарі" — чи здатна ООН приструнити РФ і зупинити війну в Україні: експерти розповіли, чому цього досі не сталося.

Також видання "Коментарі" повідомляло — таким НАТО ще не бачили: експерти розповіли про підсумки першого дня саміту.

Раніше "Коментарі" повідомляли – Путін не збирається зупинятися – Росія пригрозила втратою суверенітету ще одній країні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини