Головна Новини Суспільство події Національний мультипредметний тест 2024: який предмет лідирує
commentss НОВИНИ Всі новини

Національний мультипредметний тест 2024: який предмет лідирує

Абітурієнти України масово обирають іноземну мову для НМТ 2024

1 квітня 2024, 14:30
Поділіться публікацією:

В Україні іноземні мови є найбільш затребуваним предметом серед майбутніх вступників у вищі навчальні заклади країни як четвертий предмет національного мультипредметного тесту (НМТ) за вибором учасника. Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти. 

Національний мультипредметний тест 2024: який предмет лідирує

Абітурієнти України масово обирають іноземну мову для НМТ 2024

Станом на 1 квітня поточного року, понад 95,5 тисячі абітурієнтів з майже 200 тисяч зареєстрованих обрали іноземну мову як предмет для складання НМТ. Така популярність зумовлена зростаючою усвідомленістю молоді щодо необхідності володіння іноземними мовами в сучасному світі.

На другому місці за популярністю розташувалась біологія, обрана майже 41 тисячею абітурієнтів, що може відображати зростаючий інтерес до біомедичних дисциплін та досліджень в Україні. Географія, з понад 37,5 тисячами обрань, зайняла третє місце, підкреслюючи значення глобальних знань в освітньому просторі сьогодення. Українську літературу вибрали понад 31,5 тисячі осіб, демонструючи прихильність до національних культурних цінностей.

Проте, статистика виявила, що найменш популярними для складання є фізика та хімія, з кількістю виборів 5,6 тисяч та 2,5 тисячі відповідно. 

Дані Українського центру оцінювання якості освіти також показали активність майбутніх учасників НМТ: за перші два тижні реєстрації було створено понад 213 тисяч персональних кабінетів. Бажання проходити тестування на території України висловили понад 196,5 тисяч осіб, тоді як понад 17 тисяч обрали складати мультитест в тимчасових екзаменаційних центрах за кордоном.

Нагадаємо, що близько 260 тисяч абітурієнтів цьогоріч вступають до українських вишів. Попри війну, значна частина молоді обирає навчання на батьківщині. Такі дані надав заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький в інтерв'ю для Українського радіо.

Крім того, тепер реєстрація на національний мультипредметний тест (НМТ) стала можливою через додаток "Дія". Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини