Головна Новини Суспільство події НАБУ оголосило у розшук екс-главу НБУ Шевченка
commentss НОВИНИ Всі новини

НАБУ оголосило у розшук екс-главу НБУ Шевченка

Дело Укргазбанку - Кирило Шевченка оголошено в розшук

24 жовтня 2022, 14:05 comments1184
Поділіться публікацією:

Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук трьох посадових осіб "Укргазбанку", причетних до розкрадання понад 200 млн грн, серед яких екс-глава Нацбанку Кирило Шевченко. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляє прес-служба НАБУ.

НАБУ оголосило у розшук екс-главу НБУ Шевченка

Кирило Шевченко. Фото: з відкритих джерел

"Йдеться про ексголову правління "Укргазбанку", одного із заступників "Укргазбанку" та заступника директора департаменту по роботі з корпоративними віп-клієнтами цієї держустанови", — зазначили в Бюро.

У відомстві пояснили, що про підозру їм повідомили ще на початку жовтня, проте у спеціальному порядку, оскільки місцезнаходження цих осіб було невідоме. З того часу підозрювані ігнорували виклики до слідчого, через що їх було оголошено в розшук.                                                         

Читайте також на порталі "Коментарі" — одразу після відставки НАБУ та САП повідомили про підозру голові НБУ Кирилу Шевченку. Слідство встановило, що протягом 2014-2019 років за цією схемою 52 фіктивним агентам безпідставно перераховано кошти державного банку у сумі понад 206 млн. гривень.                                                 

Також видання "Коментарі" повідомляло – у п'ятницю, 7 жовтня, Верховна Рада призначила новим головою Нацбанку України екс-главу Ощадбанку Андрія Пишного. Нардеп Ярослав Железняк повідомив, що кандидатуру Пишного підтримали 290 парламентаріїв, а також навів основні тези із виступу нового керівника головного фінансового регулятора країни. Як оцінюєте призначення та заяви Пишного? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини