Головна Новини Суспільство події На державних кордонах України з'явилися нові електронні пристрої
commentss НОВИНИ Всі новини

На державних кордонах України з'явилися нові електронні пристрої

Перевірка електронних сертифікатів про вакцинацію на державному кордоні України стане автоматизованою процедурою

2 вересня 2021, 17:24
Поділіться публікацією:

На державних кордонах України з'явилися нові електронні пристрої

Державний кордон України, фото з відкритих джерел

У пунктах пропуску на державному кордоні України з’явилися цифрові фільтри для автоматизованої перевірки COVID-сертифікатів "SafeBorder". Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ у Facebook.

За допомогою пристроїв "SafeBorder" прикордонники отримали змогу миттєво перевіряти сертифікати про вакцинацію від коронавірусу на предмет чинності та приналежності пред’явнику. Це стало можливим завдяки тому, що кожному такому сертифікату присвоєно унікальний електронний ідентифікатор та QR-код.

Зазначимо, що мережа електронних сертифікатів про вакцинацію осіб від коронавірусної хвороби вже охоплює близько 40 країн світу. Українські цифрові COVID-паспорти, які розміщуються в особистих кабінетах громадян на порталі державних послуг "Дія", країни Євросоюзу офіційно визнали правочинними.   

Нагадаємо, що Європейський центр із профілактики та контролю захворювань наголошує на тому, що бустерна вакцинація, тобто щеплення третьою дозою вакцини проти коронавірусу, не є нагальною потребою, адже первинної вакцинації від COVID цілком достатньо, щоб якщо не повністю запобігти зараженню людини вірусною інфекцією, то значно полегшити перебіг хвороби.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні визначили правила в’їзду до країни паломників. Усі вони мають бути власниками полісів страхування, які, в разі інфікування таких осіб коронавірусом, повністю покриють витрати, пов'язані з лікуванням COVID та обсервацією. Такі документи мають бути чинними впродовж усього терміну перебування паломників в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини