Головна Новини Суспільство медицина В ЄС дійшли єдиного висновку щодо реальної необхідності ревакцинації від COVID
commentss НОВИНИ Всі новини

В ЄС дійшли єдиного висновку щодо реальної необхідності ревакцинації від COVID

У Європейському центрі з профілактики та контролю захворюваності дали роз'яснення щодо реальних потреб населення у бустерній вакцинації від коронавірусу

2 вересня 2021, 14:22
Поділіться публікацією:

В ЄС дійшли єдиного висновку щодо реальної необхідності ревакцинації від COVID

Ревакцинація від COVID-19, фото із відкритих джерел

Європейський центр з профілактики та контролю захворюваності (ЄЦКЗ) оприлюднив технічний звіт, в якому йдеться про відсутність нагальної потреби бустерної вакцинації проти коронавірусу. Про це повідомляє американська медіа-організація "Politico".

В ЄЦКЗ дійшли до висновку, що затверджені ВОЗ вакцини від COVID є досить ефективними та забезпечують надійний тривалий захист як від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби і  смертності від неї, так і значно запобігають зараженню вакцинованих осіб коронавірусом.

Виключення становлять лише хворі на імунодефіцит, які при первинній вакцинації нерідко не отримують належний рівень захисту через особливість перебігу хронічного захворювання.

Станом на сьогодні, через різні фактори, здебільшого економічні, серед країн світу спостерігається величезна різниця між частиною імунізованого населення. За підрахунками ЄЦКЗ, в країнах Євросоюзу вакцинувалось приблизно 70% населення, в той час як в деяких більш бідних країнах цей показник не становить і 3-5%. Через це Всесвітня організація охорони здоров’я вирішила призупинити до кінця вересня поставки бустерних доз антиковідної вакцини до заможних країн. За прогнозами ВОЗ, перерозподіл ресурсів дозволить забезпечити мінімальний рівень вакцинації у 10%.

Проте, навіть попри рекомендації ВОЗ, США, Угорщина та Ізраїль активно щеплюють своїх громадян третіми дозами вакцини.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що за даними ВОЗ в останні два тижні чітко зберігається тенденція зростання смертності від коронавірусу у європейських країнах та країнах Азії. На Балканах, Кавказі та в країнах Центральної Азії також стався різкий стрибок рівня захворюваності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини