Головна Новини Суспільство події На аукціон Christie's виставлено найстаріший християнський рукопис
commentss НОВИНИ Всі новини

На аукціон Christie's виставлено найстаріший християнський рукопис

Продаж унікального біблійного кодексу з Єгипту заплановано на 11 червня

11 червня 2024, 12:15
Поділіться публікацією:

У Лондоні, у престижному аукціонному домі Christie's, незабаром виставлять на продаж "Кодексу Кросбі-Шойена" — один із найстаріших збережених християнських рукописів, датованих III століттям нашої ери. 

На аукціон Christie's виставлено найстаріший християнський рукопис

На аукціон виставили одну з найстаріших книг у світі

"Кодекс Кросбі-Шойена", вміщений під захисним плексигласом, містить п'ять ранніх християнських текстів. Серед них — тексти з Книги пророка Йони та Першого послання Петра, що свідчить про важливість цього документа у вивченні раннього християнства.

Цей рукопис не просто культурна реліквія; він є свідченням інформаційної революції, що змінила світ писемності. За словами Еудженіо Донадоні, старшого спеціаліста Christie's з середньовічних і ренесансних рукописів, "це саме той період, коли сувій папірусу починає перетворюватися на форму кодексу, що дозволило книгам стати більш доступними та зручними для використання".

Цей раритет був віднайдений у 1952 році у Єгипті, збережений завдяки сухому клімату, а його подальша історія обвивається таємницею та пригодами. Після кількох змін власників "Кодекс Кросбі-Шойена" був придбаний норвезьким колекціонером Мартіном Шойеном, який виставив його на продаж разом з іншими предметами своєї колекції.

Продаж цього рукопису очікується з великим інтересом, адже він пропонується за стартову ціну в 3 мільйони фунтів стерлінгів. 

Нагадаємо, що аукціонний дім Sotheby's у Нью-Йорку представив колекцію годинників відомого голлівудського актора Сильвестра Сталлоне за астрономічну суму в 6,7 мільйона доларів

Крім того, в Нью-Йорку, в легендарному Hard Rock Cafe, відбувся аукціон, що увійшов в історію як одна з найбільш знакових подій у світі музичних колекціонерів. Акустичну 12-струнну гітару Framus Hootenanny, що належала Джону Леннону, засновнику і солісту культового гурту The Beatles, було продано за рекордні 2,9 мільйона доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини