Головна Новини Суспільство події Аукціон у Нью-Йорку: гітара Леннона пішла з молотка за рекордну суму
commentss НОВИНИ Всі новини

Аукціон у Нью-Йорку: гітара Леннона пішла з молотка за рекордну суму

Гітару засновника відомого британського гурту The Beatles Джона Леннона продали на аукціоні

30 травня 2024, 13:00
Поділіться публікацією:

У Нью-Йорку, у легендарному Hard Rock Cafe, відбувся аукціон, який увійшов в історію як одну з найзнакових подій у світі музичних колекціонерів. Акустична 12-струнна гітара Framus Hootenanny, яка належала Джону Леннону, засновнику та солісту культового гурту The Beatles, була продана за рекордні 2,9 мільйона доларів.

Аукціон у Нью-Йорку: гітара Леннона пішла з молотка за рекордну суму

Рекордний продаж гітари Джона Леннона: 2,9 мільйона доларів на аукціоні

Цей інструмент, втрачений понад 50 років і нещодавно виявлений на горищі, опинився у центрі уваги аукціонного будинку Julien's Auctions, що спеціалізується на рок-н-ролі. Подія зібрала колекціонерів та шанувальників з усього світу, створивши атмосферу напруженого очікування.

"Коли аукціоніст опустив молоток, весь зал затамував подих. Підсумкова ставка у розмірі 2,857,500 доларів прозвучала, підтверджуючи статус цієї гітари як п'ятої за вартістю історії", — поділилися організатори.

Гітара Framus Hootenanny займає особливе місце історія музики. На ній Леннон виконав пісню You've Got To Hide Your Love Away у фільмі 1965 року Help! і використовував її під час запису однойменного альбому, а також альбому "Rubber Soul". Попередні рекордні продажі Julien's включали іншу гітару Леннона, яка пішла з молотка за 2,4 мільйона доларів, і барабанну установку Рінго Старра, продану за 2,2 мільйона доларів.

Виконавчий директор Julien's Auctions Девід Гудман висловив своє захоплення цією подією.

"Ця гітара не лише частина історії музики, а й символ спадщини Джона Леннона, який продовжує надихати покоління. Framus Hootenanny є найважливішою гітарою Beatles, колись виставленою на продаж.

Нагадаємо, що аукціонний будинок Webb's у Новій Зеландії продав перо вимерлої птиці гуй я за рекордні 28 417 доларів. Це перо, яке вважалося простим експонатом, виявилося найдорожчим пером у світі, перевершивши попередній рекорд у 5 150 доларів, встановлений у 2010 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини