Головна Новини Суспільство події Може спалахнути ще одна війна: в Ізраїлі розпочинається мобілізація резервістів
commentss НОВИНИ Всі новини

Може спалахнути ще одна війна: в Ізраїлі розпочинається мобілізація резервістів

Причиною мобілізації стала серія нападів на Західному березі Йордану

10 квітня 2023, 11:00
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху розпорядився мобілізувати резервістів після того, як внаслідок нападів на Західному березі Йордану та в Тель-Авіві загинули люди. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляє "France24".

Може спалахнути ще одна війна: в Ізраїлі розпочинається мобілізація резервістів

Ізраїль. Фото: з відкритих джерел

Йдеться про трьох загиблих, серед яких – італійський турист.

Нетаньягу дав вказівку поліції мобілізувати всі резервні підрозділи прикордонної поліції і наказав ЦАХАЛу мобілізувати додаткові сили.

Атаки відбулися після того, як Ізраїль вдарив у відповідь на ракетний обстріл із Сектору Газа та Лівану.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у компанії "Укренерго" повідомили, що російський агресор випустив з жовтня минулого року 1200 ракет і дронів по ключових об'єктах енергетичної інфраструктури нашої країни. На жаль, понад 250 ракет і дронів потрапили в цілі, пошкодивши близько 43% об'єктів магістральних мереж (близько 80% з них уже повернуто до роботи). Ушкодження тією чи іншою мірою отримали всі українські теплові та гідроелектростанції. Про що говорять дані? Які основні потреби у підготовці до нового опалювального сезону? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – візит президента Франції Еммануеля Макрона та голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн до Китайської Народної Республіки (КНР) залишається однією з головних тем минулого тижня. При цьому аналізуючи його, різні видання розходяться в оцінках. За даними Reuters, глава КНР Сі Цзіньпін умовляє лідера Франції "протидіяти" США, об'єднавшись із Китаєм. Видання Politico акцентує на тому, що Макрону надали значно більше уваги, ніж Урсулі фон дер Ляєн. З чого робиться висновок, що Пекін зробив ставку на розлом Європи. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" китайсько-європейські маневри та їхній ймовірний вплив на російсько-українську війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини