Головна Новини Суспільство події "Москва" на дні: чому після того, що сталося, стало остаточно ясно - Росія вже програла
commentss НОВИНИ Всі новини

"Москва" на дні: чому після того, що сталося, стало остаточно ясно - Росія вже програла

Російські пропагандисти до останнього намагалися приховати, що потоплення крейсера "Москва" – справа рук ЗСУ

15 квітня 2022, 13:34 comments1475
Поділіться публікацією:

У водах Чорного моря затонув підбитий українськими військовими (хоч окупанти це підбиття не визнають) ракетний крейсер "Москва" — флагман Чорноморського флоту РФ. Експерти розповіли виданню "Коментарі", чому це найважливіша подія, зокрема, в символічному сенсі.

"Москва" на дні: чому після того, що сталося, стало остаточно ясно - Росія вже програла

Крейсер Москва. Фото: з відкритих джерел

Росіяни до останнього боялися визнати, що крейсер затонув

Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов упевнений, що бачимо чергову поразку Росії – стратегічного масштабу.

"Першою такою поразкою став провал первинних цілей вторгнення, коли не вдалося захопити ключові міста, змінити владу. Коли ЗСУ та керівництво нашої країни не розбіглися, коли всі українці згуртувалися – і дали наймогутнішу відсіч агресору. І вже зрозуміло, що Росія програла. Питання лише часу, коли це офіційно оформлено – незалежно від локальних успіхів агресора у тих чи інших напрямах. А тепер – ще один стратегічний удар. Потоплено флагманський крейсер Чорноморського флоту вартістю близько 750 млн. доларів. З ним на дно пішла не лише потужна система ППО, за допомогою якої цей крейсер прикривав чи не весь Чорноморський флот, а й, за деякими даними, 16 крилатих ракет", – зазначає експерт.

До того ж, продовжує він, саме словосполучення "Москва потонула" – викликає почуття пригніченості в агресора, множить поразницькі настрої.

Тому росіяни до останнього намагалися завуалювати загибель крейсера. Розповідали байки, що його буксирують у Севастополь. Тупо боялися визнати, що флагман затонув. Точно як свого часу боялися визнати загибель атомного підводного човна "Курськ". Все це сакрально, – упевнений Олег Жданов. – З огляду на те, що Путін захоплюється шаманами та іншими обрядами, любить сакральність дат, слів та дій, загибель "Москви" – удар ще й особисто по ньому. А чим більше він буде істерити, тим більше шансів, що на нього надягнуть сорому свою...".

А в військовому сенсі, за словами експерта, знищення "Москви" – найважливіша подія, бо ми потопили флагман самотужки. Судячи з уточнених даних (спочатку з'явилася інформація, що били ракетами "Гарпун"), добре проявило себе створення КБ "Промінь" – протикорабельні ракети "Нептун".

Не виключено, що після критичного ослаблення Чорноморського флоту агресора Україна прийматиме рішення один за одним знищувати й інші російські військові кораблі

Політолог, експерт з питань російської агресії проти України Віктор Каспрук упевнений, що потоплення крейсера "Москва", незважаючи на те, чи визнають у Путіна, що це зробила саме Україна, має велике значення для перебігу російсько-української війни.

"Ця подія може знаменувати собою перенесення війни на окуповану росіянами територію Криму, яку вони вперто вважають своєю, – пояснює експерт. – І які б зараз версії з потопленням крейсера не висували у Кремлі, очевидно, що це може стати переломним моментом у протистоянні українського народу із рашистськими ордами на території Української держави".

Віктор Каспрук зазначає, що досі ця війна особливо не чіпала жителів Москви чи Санкт-Петербурга, які навіть знущалися з того, як вихідці з російської глибинки грабували мародертвували в Ірпені, Бучі, Ворзелі чи інших містечках під Києвом.

"Тепер же війна підійшла до порога російських столиць, які досі жирували на тлі тотальної злиднів у більшості регіонів РФ, – пояснює експерт. – Незважаючи на те, що критично зомбоване телевізором населення Росії, у своїй переважній більшості, досі продовжує вірити у можливість окупації всієї України, потоплення флагмана Чорноморського флоту РФ потопило міф про непереможність російського військово-морського флоту. Не виключено, що після критичного ослаблення Чорноморського флоту агресора Україна прийматиме рішення один за одним знищувати й інші російські військові кораблі, які незаконно перебувають на території українського Криму та українського міста Севастополя. Адже час оренди Росією військової бази у Севастополі минув ще 2017 року".

Експерт не сумнівається, що на операцію зі знищення крейсера "Москва" російське найвище військово-політичне керівництво спробує відповісти на якусь гучну військову акцію, яку у Путіна намагатимуться видати за "перемогу" російської зброї.

"Як ми вже не раз переконалися за роки гібридної війни та за місяці відкритої, але так не оголошеної, від РФ можна очікувати будь-яких нових підлостей, – каже Віктор Каспрук. – Тому не можна виключати, що Путін накаже масовано обстрілювати Одесу, Миколаїв чи інші портові українські міста. До цього необхідно готуватись прямо зараз, щоб відбити атаки ворога, головною метою якого було і залишається знищення Української держави".

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, чи варто очікувати на візит Байдену до Києва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини