Головна Новини Суспільство події Молдова готується до війни: яку зброю має намір закупити Кишинів
commentss НОВИНИ Всі новини

Молдова готується до війни: яку зброю має намір закупити Кишинів

Кишинів має намір закупити сучасну систему ППО, щоб бути готовим до російських ударів

19 грудня 2023, 17:15
Поділіться публікацією:

Молдова планує купити сучасну систему протиповітряної оборони, щоб мати можливість протистояти загрозам з боку Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив прем'єр-міністр країни Дорін Речан, пише "Голос Америки".

Молдова готується до війни: яку зброю має намір закупити Кишинів

Дорін Речан. Фото: з відкритих джерел

Речан заявив у телевізійному інтерв'ю, що Молдові потрібна модернізована система ППО для захисту ключових об'єктів інфраструктури, зокрема аеропортів, та протистояння загрозам з боку Росії, які значно посилилися після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

За словами прем'єра, отримати у своє розпорядження сучасну систему ППО Молдова має намір за допомогою союзників з ЄС та НАТО.

"Якщо Кремль вирішить напасти на нас, що ми робитимемо? Нейтралітет Молдову не захистить", – заявив Речан.

Зазначимо, що Росія через кілька років може відкрити другий фронт у Європі заявив начальник штабу бельгійської армії адмірал Мішель Хофман. Він припустив, що основного удару може бути завдано саме по Молдові та країнах Балтії. Головком наголосив, що Росія вже добре продемонструвала, як може нападати на своїх сусідів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — диктатор Володимир Путін заявив, що Російська Федерація нібито не планує війну проти НАТО. Більше того, за путінськими словами, РФ зацікавлена у розвитку відносин з країнами Альянсу. При цьому російські чиновники на кшталт заступника голови Ради безпеки, екс-президента Дмитра Медведєва або заступника міністра закордонних справ Сергія Рябкова періодично погрожують НАТО. А міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус закликає європейців посилювати оборонпром та бути готовим до нових загроз з боку Росії. Які шанси на пряме зіткнення РФ та НАТО? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини