Головна Новини Суспільство події Моді направить посланця до Путіна: говоритиму про мир в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Моді направить посланця до Путіна: говоритиму про мир в Україні

Візит Аджита Довала до Москви заплановано на 10-11 вересня.

9 вересня 2024, 13:44 comments1143
Поділіться публікацією:

Радник національної безпеки Індії Аджит Довал цього тижня відвідає Росію, де особисто зустрінеться з російським диктатором Володимиром Путіним і обговорить питання миру в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє India Today з посиланням на обізнані джерела.

Моді направить посланця до Путіна: говоритиму про мир в Україні

Нарендра Моді. Фото: з відкритих джерел

Візит Довала до Москви заплановано на 10-11 вересня. Він візьме участь у зустрічі БРІКС, але головною метою стане зустріч із Путіним для обговорення пропозицій щодо мирного врегулювання після серпневої поїздки прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді до України.

Крім того, на полях зустрічі індійський радник проведе двосторонні переговори із російськими та китайськими колегами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — торгівля Росії з Індією подвоїлася з 2022 року, а двосторонні платежі між країнами відбуваються безперебійно. До російського бюджету надходять багатомільярдні суми, яких вистачає для продовження війни проти України. Про це пише агенція Reuters.

Також видання "Коментарі" повідомляло – відбувся довгоочікуваний візит прем’єр-міністра Індії Нарендру Моді до України. За результатами візиту між Україною та Індією було підписано низку угод про співпрацю. У ході візиту Моді заявив, що Індія ніколи не була нейтральною у війні, і в неї з першого дня конфлікту була одна сторона – "мир". Наразі ж, підкреслив прем'єр, Індія наполягає на дипломатичному врегулюванні війни РФ проти України. Також повідомляється, що між Зеленським та Моді відбулися тривалі переговори, подробиці про які не потрапили до ЗМІ. У ході цього візиту контрастувало те, що цього ж літа в Москві Моді обіймався з Путіним, а вчора в Києві говорив про розбите серце через вбивства українських дітей. Що можна сказати про цей візит до Києва? Як може Індія допомогти Україні в контексті війни? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини