Головна Новини Суспільство події Мінус 84 окупанта, 2 літаки та 5 БПЛА: успіхи ЗСУ на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінус 84 окупанта, 2 літаки та 5 БПЛА: успіхи ЗСУ на Донбасі

На Донецькому та Луганському напрямах українські військовослужбовці продовжують відбивати ворожі атаки та завдавати втрат росіянам

15 травня 2022, 23:40
Поділіться публікацією:

Російсько-окупаційні війська намагаються йти у наступ на Донецькому та Луганському напрямах, але ЗСУ героїчно відбивають ворожі атаки та утримують свої позиції. На Facebook -сторінці угруповання Об'єднаних сил повідомили, що наші захисники на сьогодні відбили 17 атак росіян.

Мінус 84 окупанта, 2 літаки та 5 БПЛА: успіхи ЗСУ на Донбасі

ЗСУ відбили 17 атак і завдали ворогові нових втрат (фото з відкритих джерел)

Окупанти продовжують вести обстріл, застосовуючи авіацію та реактивні системи залпового вогню, а також танки та артилерію, практично на всій лінії фронту. Протягом сьогодні у Донецькій та Луганській областях було пошкоджено 32 житлові будинки.

Але ЗСУ дають ворогові гідну відповідь. За добу українські захисники знищили на цьому напрямку 3 російські танки, 1 артилерійську систему, 6 БМП, 1 автомобіль.

Крім цього, підрозділи протиповітряної оборони збили 2 ворожі вертольоти (Ка-52 та Мі-28) та 5 безпілотних літальних апаратів типу "Орлан-10".

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти здійснили 5 атак. Наші воїни у цьому напрямку ліквідували 84 солдати РФ, знищили 1 танк, 4 БМП, 1 вертоліт, 1 автомобіль та 1 УВА.

Нагадаємо, у США зазначили, що українська армія має дуже хороший шанс повернути під свій контроль і Донецьк, і Луганськ. Але, коли це вдасться зробити, залежить від того, як поведеться російська армія в найближчі місяці. Москва має три варіанти, як діяти.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Міноборони Британії підтверджують, що російське командування дуже поспішає досягти поставлених цілей на Донбасі. Саме із цим пов'язане збільшення втрат живої сили російської армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини