Головна Новини Суспільство події У британській розвідці розповіли із чим пов'язані величезні втрати росіян на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці розповіли із чим пов'язані величезні втрати росіян на Донбасі

Російські війська не змогли досягти якихось значних успіхів, незважаючи на концентрацію сил у цьому районі

13 травня 2022, 10:12
Поділіться публікацією:

Російська армія спрямовує основні свої сили в район Ізюму та Сєверодонецька, намагаючись добитися прориву до Слов'янська та Краматорська. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться у щоденному звіті британської розвідки.

У британській розвідці розповіли із чим пов'язані величезні втрати росіян на Донбасі

Спроба росіян переправитися через річку Сіверський Донець. Фото: з відкритих джерел

У звіті йдеться, що росіяни не відмовилися від виконання своєї першочергової мети щодо оточення сил ООС та взяття їх у кільце, щоб припинити підтримку з боку тих частин, що знаходяться на заході країни.

При цьому в Міноборони Британії підтверджують, що російське командування дуже поспішає досягти поставленої мети на Донбасі. Саме із цим пов'язане збільшення втрат живої сили російської армії. Так, намагаючись перетнути річку Сіверський Донець на захід від Сєвєродонецька, російські загарбники втратили велику кількість живої сили, а також військової техніки. Крім того, було знищено і понтонну переправу. Росіяни кілька разів безуспішно намагалися формувати річку і в результаті втратили велику кількість сил та ресурсів.

Розвідка зазначає, судячи з того, що росіяни не припиняли спроб переправляти свої війська навіть за такої інтенсивності боїв, від російського командування давно вимагають якихось результатів.

Зазначається, що за час повномасштабного наступу на Донбасі російським окупантам так і не вдалося досягти вагомих результатів, не вдалося досягти поставлених цілей. Більше того, навіть перекидання підрозділів з-під Київської та Чернігівської областей не змінило ситуації. Фактично російські війська настільки деморалізовані, що навіть посилення не допомогло отримати перевагу у боях за Донбас.

Читайте також на порталі "Коментарі" — РФ доведеться відмовитися від створення "котла" Ізюм-Слов'янськ-Дебальцеве.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини