Головна Новини Суспільство події Майже повна заборона експорту: ЗМІ дізналися про радикальні санкції, які чекають на Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Майже повна заборона експорту: ЗМІ дізналися про радикальні санкції, які чекають на Росію

Низка ключових союзників України обговорює майже повну заборону експорту до РФ

20 квітня 2023, 16:15 comments2704
Поділіться публікацією:

Частина союзників України, зокрема США, розглядає запровадження практично повної заборони експорту товарів до Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на Bloomberg.

Майже повна заборона експорту: ЗМІ дізналися про радикальні санкції, які чекають на Росію

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що, за словами неназваних джерел, чиновники країн "Великої сімки" обговорюють такі обмеження перед травневим самітом у Японії. При цьому планується приєднати до заборони експорту та країни Євросоюзу. Подібна ідея знаходиться на стадії обговорень, її можуть переглянути.

Співрозмовники видання уточнили, що обмеження передбачають заборону експорту всіх товарів, лише якщо вони не внесені до списку винятків. При цьому зараз продаж товарів Росії дозволений, якщо цього не забороняють санкції.

Якщо такий крок буде схвалено, то лідери країн G7 мають узгодити список винятків. Ймовірно, там будуть ліки та сільськогосподарська продукція, додають журналісти.

У Bloomberg підкреслюють, що зараз є серйозні перешкоди для введення таких обмежень. Зокрема, це пов'язано з тим, що нові критерії мають схвалити всі країни ЄС, а це спричинить напружені дебати.

За даними женевської організації Trade Data Monitor, до Росії продовжують надходити товари з Європи, США, Канади та Японії на суму 66 мільярдів доларів. А члени "Великої сімки" вважають постачання надто вигідними для Кремля в умовах війни. Тим більше що РФ продовжує знаходити шляхи обходу санкцій, пише видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чого боїться Сеул – чи є шанси, що південнокорейська зброя таки опиниться в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Світовий банк і МВФ у Вашингтоні протягом цього тижня усувати "слабкі місця" санкцій проти росії, щоб запобігти способам їх обходу. Тим часом, ЄС працює над черговим (11-м) пакетом санкцій проти країни-агресора. Не виключено, що вони можуть торкнутися нафти, газу та атомної галузі. З "атомними" санкціями, втім, є серйозні пробуксовування, насамперед з боку Угорщини, Франції та Болгарії. Які очікування від нових санкційних рішень із боку Заходу? Куди і як треба бити, щоб швидше покласти російську економіку та, відповідно, військову машину? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини