Головна Новини Суспільство події Локдаун в Україні можуть ввести раніше 8 січня
commentss НОВИНИ Всі новини

Локдаун в Україні можуть ввести раніше 8 січня

Стало відомо, з яких причин локдаун в Україні можуть ввести раніше покладеної дати

11 грудня 2020, 10:03
Поділіться публікацією:

Глава комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування ВР Михайло Радуцький повідомив, що локдаун в Україні може початися раніше 8 січня. Таку заяву він зробив під час прямого ефіру програми "Право на владу".

Локдаун в Україні можуть ввести раніше 8 січня

ФОТО: З відкритих джерел

За словами Михайла, якщо ситуація в країні почне різко погіршуватися, то чекати конкретно 8 січня ніхто не буде. Якщо, наприклад, за тиждень до  встановленої дати захворюваність на Covid-19 зросте, влада призначить нову дату початку жорсткого карантину. В уряду буде цілих 8 днів, щоб спостерігати за ситуацією, і в разі різкого збільшення числа хворих відразу ж вжити заходів.

Епідеміологи прогнозують, що після католицького Різдва, Нового Року та Різдва ситуація, як раз таки, стане гірше. І пік навантаження припаде саме на 8 січня. Це трапиться в результаті послаблення на новорічні свята.

Київська школа економіки також зробила прогноз щодо кількості нових хворих на коронавірус за добу після закінчення свят. Так, щодня ці цифри будуть змінюватись від 20 до 30 тисяч хворих. Варто зазначити, що до кінця поточного року очікується 16-17 тисяч хворих за день. За словами Радуцького, таке навантаження медична система зможе осилити.

Нагадаємо, що з 8 по 24 січня в Україні буде заборонена робота кафе, барів, ресторанної, кінотеатром, театрів, фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів, ТРЦ, салонів краси.

Раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, чи будуть працювати КПВВ під час локдауна в січні, а також про те, яких результатів очікують від січневого локдауна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини