Головна Новини Суспільство події Локдаун у столиці: в якому режимі працюють підприємства, підпорядковані КМДА
commentss НОВИНИ Всі новини

Локдаун у столиці: в якому режимі працюють підприємства, підпорядковані КМДА

"Коментарі" дізналися, як змінилася заробітна плата співробітників столичних комунальних підприємств у зв'язку з посиленням карантину

9 квітня 2021, 10:56
Поділіться публікацією:

У зв'язку зі стрімким поширенням коронавірусного захворювання, з 5 до 16 квітня влада Києва посилила карантин. Зокрема, були введені обмеження на роботу дитячих садків, шкіл, транспорту, закладів громадського харчування, торгових центрів, непродовольчих магазинів та інші.

Локдаун у столиці: в якому режимі працюють підприємства, підпорядковані КМДА

Локдаун в столиці: в якому режимі працюють підприємства, підпорядковані КМДА - фото з відкритих джерел

Економіст Олександр Охріменко вважає, що застосовані обмежувальні заходи часто безглузді. І швидше створюють проблеми всім і вся, ніж реально стримують поширення захворювання. За його словами, колапс в Києві показує, наскільки не має сенсу такий локдаун, Місцевій владі, так і центральній теж, варто було б сконцентруватися на роботі медустанов і мінімізувати заборони, що б'ють по бізнесу.

І поки бізнес оцінює наслідки від посиленого карантину і сподівається отримати анонсовані 8 тисяч від уряду (які ніяк не покриють значних збитків), портал "Коментарі" вирішив поцікавитися, як працюють в період локдауну столичні комунальні підприємства. Чи існують обмеження в їхній роботі, а головне — як нараховується заробітна плата співробітникам установ, які підпорядковані КМДА на цей період.

З відповідей на журналістський запит вдалося дізнатися, що більшість комунальних підприємств працюють дистанційно. Режим надомної роботи встановлений для всіх, крім співробітників, які не можуть перейти на віддалену роботу в зв'язку з характером виконуваних завдань. При цьому змін в нарахуванні зарплати їх працівникам не було і не передбачається. Так, наприклад, здійснює свою діяльність Управління туризму та промоцій, Департамент соціальної політики, Департамент комунальної власності, Київтранспарксервіс, Департамент культури, Київбудреконструкція та інші.

Також стало відомо, що деякі столичні комунальні підприємства все ж працюють в штатному режимі, без змін у період локдауну. До них належать установи критичної інфраструктури, наприклад, Київміськсвітло, Київметрополітен, Київтеплоенерго.

Наостанок у КМДА також надали інформацію стосовно роботи ринків. Так, КП "Бессарабський ринок", "Житній ринок", "Володимирський ринок" працюють в звичайному режимі, частина співробітників — дистанційно, зі збереженням заробітної плати.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в Києві почали розслідувати захмарне підвищення цін на таксі в перший день локдауну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини