Головна Новини Суспільство події Лікар пояснила, чому щеплення від COVID-19 потрібно робити навіть тим, хто перехворів
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар пояснила, чому щеплення від COVID-19 потрібно робити навіть тим, хто перехворів

Ті, хто перехворіли COVID-19, а пізніше зробили щеплення, можуть мати кращу імунний захист від нового зараження

20 вересня 2021, 13:00
Поділіться публікацією:

За той час, як в світі виявлений коронавірус, до сих пір вчені і медики не зуміли точно з'ясувати протягом якого відрізка часу у перехворів COVID-19 людини зберігаються антитіла. Також точно невідомо протягом якого часу зберігаються антитіла у щепленого проти COVID-19 людини. Є тільки попередні дані. Як інформує видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "Обозревателю" розповіла кандидат медичних наук, доцент кафедри дерматовенерології, алергології, клінічної і лабораторної імунології НУОЗ імені П.Л.Шупика Тетяна Бондаренко.

Лікар пояснила, чому щеплення від COVID-19 потрібно робити навіть тим, хто перехворів

Щеплення дає додатковий захист від вірусу Фото REUTERS

На її думку, якщо людина перенесла захворювання на коронавірус, а потім вакцинувалася проти COVID-19, то є ймовірність, що рівень захисту проти коронавируса у нього буде на порядок вище, ніж у тієї людини, яка просто перехворів коронавірусів, але не виховувався.

Тетяна Бондаренко зазначає, можна сказати, що після того, як людина перехворіла коронавірусів і вакцинувалася, то у нього буде "куленепробивний" імунітет, але точно можна сказати — захист від того, щоб не захворіти повторно буде серйозна.

Лікар вважає, що має пройти ще кілька років, щоб вчені могли робити якісь висновки щодо захисту від коронавируса. Так як вірус новий, немає точних даних про імунітет проти COVID-19. Але щеплення точно надає додатковий рівень захисту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — глава МОЗ Віктор Ляшко розповів, хто в Україні отримав завдання контролювати рівень вакцинації вчителів в навчальних закладах. На основі звіту контролюючих органів і буде прийматися рішення закривати якусь із шкіл чи ні на карантин.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло — екс-головний санлікар розповів, скільки має пройти часу, щоб зрозуміти, що вакцина проти COVID-19 безпечна і ефективна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини