Головна Новини Суспільство події Колишній головний санлікар розповів, скільки має пройти років, щоб зрозуміти, що вакцина проти COVID-19 безпечна
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній головний санлікар розповів, скільки має пройти років, щоб зрозуміти, що вакцина проти COVID-19 безпечна

Медики не радять робити щеплення дітей проти коронавірусу

13 вересня 2021, 09:28
Поділіться публікацією:

Потрібно в середньому ще 2-3 роки, щоб людство могло бути впевненим у безпеці вакцини проти коронавірусу, після чого почати вакцинувати дітей. До цього часу повинні бути проведені всі клінічні дослідження, що підтверджують безпеку та ефективність препаратів. Як передає видання "Коментарі", в цьому впевнений колишній головний санітарний лікар України Сергій Бережнов, пише "Обозреватель".

Колишній головний санлікар розповів, скільки має пройти років, щоб зрозуміти, що вакцина проти COVID-19 безпечна

Вакцинація. Фото з відкритих джерел

За його словами, те, що сьогодні щеплюють проти коронавірусу тільки дорослих і то здорових людей, означає лише одне, що ще немає у людства стовідсоткової впевненості у безпеці представлених вакцин. Лікарі виконують насамперед заповідь "Не нашкодь!" Тому більшість країн прийняла рішення поки що дітей не вакцинувати. До того ж клінічні дослідження проводилися на дорослих людях, і медики досі не знають, як вакцина може вплинути на дитячий організм.

Колишній санлікар зазначив, ті держави, які прийняли рішення про вакцинацію дітей, фактично взяли на себе відповідальність за те, як будуть діяти вакцини на організм. Виробники поки що не рекомендують щепити дітей. Водночас лікар упевнений, що тематичні наукові дослідження точно будуть проведені.

На думку Бережнова, потрібно приблизно 5 років, щоб сказати, кого і як можна вакцинувати. Два роки вже минуло, ще потрібно 3 роки для того, щоб розуміти, як вакцини діють на людський організм, зокрема щодо вакцинування дітей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Віктор Ляшко розповів, яка ситуація з вакцинацією медиків і педагогів і хто попереду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини