Головна Новини Суспільство події 100 тисяч доларів на освіту: Порошенко профінансував нове будівництво УКУ
commentss НОВИНИ Всі новини

100 тисяч доларів на освіту: Порошенко профінансував нове будівництво УКУ

В Українському католицькому університеті гроші витратять на новий студентський гуртожиток

14 травня 2021, 15:31 comments183525
Поділіться публікацією:

Петро Порошенко профінансував розширення Українського католицького університету (УКУ). На будівництво колегіуму для студентів політик пожертвував 100 тисяч доларів. 

100 тисяч доларів на освіту: Порошенко профінансував нове будівництво УКУ

Порошенко пожертвував католицькому університету 100 тисяч доларів. Фото: прес-служба

Новий колегіум — це не просто гуртожиток, а спільнота, де студенти зможуть жити та навчатися разом. Загалом будинок розрахований на 262 студентів із усієї України. Відкрити освітній простір планують вже 26 червня.

Своє рішення підтримати УКУ Порошенко пояснює високим рівнем освіти у закладі:

"Український католицький університет — це оновлення і, водночас, відродження традицій української освіти. Це нові підходи не лише до навчання, УКУ формує нове розуміння освіти як залучення до спільноти зі своїми високими цінностями, професійними стандартами і розумінням місії".

В УКУ кажуть, що їхнє існування великою мірою залежить від благодійників і вони дуже цінують допомогу.

"Усе це стало можливим без жодного фінансування від держави. Університет існує завдяки благодійним внескам людей з усього світу — кошти, отримані від жертводавців, становлять 56% операційного бюджету і 100% бюджету на будівництво", — зауважують в університеті. 

За словами Порошенка, інвестиції в УКУ мають суттєве значення для якості української освіти в цілому. 

"УКУ стабільно перебуває на найвищих сходинках українських освітніх рейтингів, дає якісну освіту не лише в гуманітаристиці, а й в ІТ, бізнес-менеджменті, в управлінні державним і суспільними процесами. Поза сумнівом, це навчальний заклад ХХІ століття, орієнтований на практику і на успіх його випускників у найрізноманітніших сферах діяльності", — підкреслює політик.

Фінансова підтримка Українського католицького університету — це тільки один із проєктів Порошенка. П’ятий Президент добре відомий своєю благодійною діяльністю і поза сферою освіти. За останній рік головним пріоритетом родини Порошенка стала боротьба з пандемією. За цей час в лікарні передали понад 157 тисяч захисних костюмів, 10 тисяч антивірусних окулярів, понад 50 тисяч високоякісних швейцарських ІФА-тестів Roche. 

За підтримки компанії "Рошен" в Україні налагодили власне виробництво захисних костюмів для медпрацівників. Коштом Порошенка придбали, відремонтували, купили розхідники для понад 50 апаратів ШВЛ. Зараз Фонд разом з волонтерами займається закупівлею кисневих концентраторів. Українські лікарні отримали вже понад 100 апаратів.

Усього за рік пандемії допомога від Фонду надійшла до 200 медичних закладів по всій країні. На це у Порошенка витратили понад 150 мільйонів гривень.

Крім того, благодійники допомагають представникам вразливих категорій: пенсіонерам, людям з інвалідністю, багатодітним сім'ям, які найбільше постраждали від пандемії коронавірусу. Торік у регіони України відправили понад 50 тисяч продуктових наборів. Навесні цього року Фонд Порошенка передав ще 5 тисяч великодніх наборів для малозабезпечених українців. 

Благодійна діяльність п’ятого Президента не залежить від політичного сезону. Фонд Порошенка вже не перший рік допомагає українцям. На його підтримку можуть розраховувати медичні та освітні заклади, незахищене населення. Як розповідають у самому Фонді, вони завжди намагаються реагувати на критичні потреби — чи то запит лікарні на кисневий концентратор, чи то конкретна родина у біді. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Петя

29 травня 2021, 13:20

Слава педру! Піар зашкалює.


Новини