Головна Новини Суспільство події Рік пандемії: понад 200 українських лікарень отримали допомогу від Фонду Порошенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Рік пандемії: понад 200 українських лікарень отримали допомогу від Фонду Порошенка

За час коронавірусної пандемії на допомогу медикам у Порошенка витратили понад 120 млн гривень

25 березня 2021, 18:01 comments100455
Поділіться публікацією:

Поки в Україні щоденно фіксують рекорди за кількістю інфікованих та померлих від коронавірусу, влада вкотре доводить свою слабкість та безпорадність. Торік "майстри боротьби з COVID-19" закатали в асфальт мільярди гривень антиковідного фонду, який міг відвернути катастрофу в медичній системі. Тепер вони провалюють  вакцинацію та боротьбу з черговою хвилею коронавірусу. За рік пандемії в українських лікарнях досі бракує захисних засобів, ліків та кисню. Надія залишається тільки на волонтерів та благодійників. 

Рік пандемії: понад 200 українських лікарень отримали допомогу від Фонду Порошенка

Кисневі концентратори для українських лікарень. Фото: ЄС

Так, 22 березня Фонд Порошенка передав нову велику партію кисневих концентраторів в українські лікарні. 30 сучасних апаратів відправили у 10 областей країни: Вінницьку, Донецьку, Закарпатську, Івано-Франківську, Київську, Львівську, Одеську, Рівненську, Сумську та Черкаську.

Рік пандемії: понад 200 українських лікарень отримали допомогу від Фонду Порошенка - фото 2

Всього Фонд вже закупив і передав у медичні заклади понад 100 кисневих концентраторів. Кожен прилад розрахований на двох пацієнтів і може врятувати тисячі життів. В команді Порошенка зізнаються, що наразі закупівля кисневого обладнання для хворих на коронавірус – це головний пріоритет. Однак протягом року критичні потреби лікарень не раз змінювались. 

Рік пандемії: понад 200 українських лікарень отримали допомогу від Фонду Порошенка - фото 3

З перших днів пандемії Фонд Порошенка допомагав лікарям і пацієнтам. Торік, коли українські медики не мали елементарних засобів захисту, терміново купувалися костюми, окуляри, маски і рукавички. Всього за рік в лікарні передали понад 157 тисяч захисних костюмів, 10 тисяч антивірусних окулярів, понад 50 тисяч високоякісних швейцарських ІФА-тестів Roche. 

За підтримки компанії Рошен та Фонду Порошенка в Україні налагодили власне виробництво захисних костюмів для медпрацівників. Завдяки пільговому кредиту від Міжнародного інвестиційного банку українське підприємство закупило обладнання, а українські благодійники профінансували виготовлення першої партії – 27 тисяч костюмів.

Рік пандемії: понад 200 українських лікарень отримали допомогу від Фонду Порошенка - фото 4

Коли ситуація із коронавірусом погіршилась і українцям буквально стало не вистачати повітря, Фонд почав закупівлі апаратів штучної вентиляції легень. Коштом Порошенка придбали, відремонтували, купили розхідники для понад 50 апаратів ШВЛ.

Усього за рік пандемії допомогу від Фонду отримали більше 200 медичних закладів. На це у Порошенка витратили понад 120 мільйонів гривень.

Крім того, в пріоритетах Фонду завжди залишалась турбота про людей із вразливих категорій, які чи не найбільше постраждали від пандемії. Протягом року було закуплено та відправлено у регіони України понад 50 тисяч продуктових наборів. Пакунки отримали пенсіонери, багатодітні сім’ї та люди з інвалідністю, адже саме вони перебувають у групі ризику.

Рік пандемії: понад 200 українських лікарень отримали допомогу від Фонду Порошенка - фото 5

Поки влада бідкається і розводить руками, благодійники і волонтери рятують тисячі життів по всій країні. У важкі часи стає зрозуміло, що українцям потрібні не обіцянки і "відосики", а підтримка і справжні вчинки. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини