Головна Новини Суспільство події Крали до мільйона гривень щодня: СБУ заблокувала розповсюджену схему шахрайства
commentss НОВИНИ Всі новини

Крали до мільйона гривень щодня: СБУ заблокувала розповсюджену схему шахрайства

Шахраї вдавали з себе працівників фінустанов та виманювали дані банківських карток

9 квітня 2021, 09:25
Поділіться публікацією:

Восьмого квітня Служба безпеки України заблокувала незаконну діяльність угруповання, яке викрадало кошти з банківських карток українців. Про це повідомили на сайті СБУ.

Крали до мільйона гривень щодня: СБУ заблокувала розповсюджену схему шахрайства

СБУ викрило популярну схему шахрайства - деталі. Фото: filearchive.cnews.ru

Як зазначається в повідомленні, затримані "заробляли" майже мільйон гривень щодня на своїй діяльності. Схема існувала кілька місяців.

Виявилося, що організаторами незаконної схеми виявилися мешканці Запорізької області і Дніпра. Офіс угрупування знаходився в Мелітополі.

Схема шахрайства достатньо розповсюджена та не нова. Учасники угрупування видавали себе за працівників банків. "Співробітники" фінансових установ телефонували клієнтам певних банків та виманювали всю інформацію з карток — пін-код, CVV-код, номер картки, інформацію про останні платежі.

Після того, як шахраї отримували всі дані, вони отримували доступ до картки жертви та виводили звідти гроші.

В офісі кол-центру було проведено обшуки, під час яких виявлено 51 од. комп'ютерної техніки, необхідне обладнання, яке забезпечувало IP-телефонію, інструкції для операторів та інші докази протиправної діяльності.

Все обладнання вилучено та відправлено на експертизу. Триває слідство.

Нагадаємо, що Служба безпеки України заблокувала діяльність злочинного угруповання, яке виготовляло і збувало великі партії наркотиків, психотропів та прекурсорів в Києві. За допомогою такого бізнесу зловмисники заробляли на місяць близько 70 мільйонів гривень.

Також сайт "Коментарі" раніше писав, що Служба безпеки України викрила та заблокувала мережу ботоферм, які поширювали неправдиву інформацію про вакцинацію в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини